Digidexo.com

Hvordan identifisere tidlig lupus symptomer

Symptomene på lupus kan være lett å overse, siden noen av dem kan også være skylden på andre helseproblemer. Legg i det faktum at lupus symptomer kan forsvinne og dukke opp igjen og gjenkjenne dem blir enda vanskeligere. Å vite hvordan å identifisere symptomer er viktig samt diskutere dem med legen din.

Hvordan identifisere tidlig lupus symptomer

Hvordan identifisere tidlig lupus symptomer

•  Legg merke til symptomer på lupus som kan forveksles med andre sykdommer. Disse inkluderer feber, trøtthet, og brystsmerter. Selv om de er oftere knyttet til andre helsemessige problemer, de er også tegn på lupus.

Rapporter eventuelle tap av hår med legen din. Dette symptomet kan også være skylden på andre helseproblemer som en hormonell ubalanse; derimot, er det et tegn på lupus.

Vær oppmerksom på dine fingre og tær. Hvis de er raske til å snu lilla fra kulde eller stress, kan dette være et tegn på lupus og bør umiddelbart rapporteres til legen din.

Nevn noen ledd eller muskelsmerter med legen din som disse også kan være et tegn på lupus. Selv om smertene kommer og går, er det likevel viktig å diskutere det med legen din.

Varsle legen din om noen hovne kjertler. Disse også er et tegn på lupus. En hevelse i halsen, magen eller lysken bør diskuteres med legen din. Andre forhold kan føre hovne kjertler og det er viktig for legen å være i stand til å teste for slike forhold.

Hint

  • Lupus kan også påvirke viktige organer i kroppen som hjerte, lunger og nyrer. Også i fare er det sentrale nervesystemet. Å være nøyaktig i beskrivelsen av symptomene dine er den beste måten å sikre en rask diagnose og behandling. Hvis du opplever noen av de ovennevnte symptomene, ta kontakt med helsepersonell.