Digidexo.com

Pediatric bukspyttkjertelen Enzyme terapi

Pediatric bukspyttkjertelen Enzyme terapi


Bukspyttkjertelen er en kjertel som ligger i nærheten av galleblæren som utskiller mange enzymer, slik som amylase, lipase, trypsin, chymotrypsin, carboxypeptidase og galle (fra leveren). Pankreas enzymer er nødvendig for å fordøye fett, proteiner, carbohydrater og syrer. Barn som ikke produserer nok pancreatic enzymer kan ikke vokse skikkelig og kan lide alvorlige ernæringsmessige mangler. Cystisk fibrose og cøliaki er forhold som kan bli hjulpet av pediatrisk bukspyttkjertelen enzym terapi.

Cystisk fibrose

Bukspyttkjertelen insuffisiens er vanlig i cystisk fibrose, en genetisk kronisk sykdom karakterisert ved hyppige lungeinfeksjoner, fordøyelsesproblemer og salt hud. Det er diagnostisert i tidlig barndom. Cystisk fibrose får kroppen til å produsere unormalt tykt og klebrig slim som hemmer nedbrytningen av fett, stivelse og proteiner i tarmen. Den resulterende dårlig opptak av næringsstoffer svekker helse og normal vekst. Tilskudd av pankreas enzymer kan forebygge og behandle underernæring. Ifølge retningslinjer utarbeidet av australske leger og publisert i april 1999 Journal of Pediatrics and Child Health, "bukspyttkjertelen enzymerstatningsterapi (PERT) er en viktig faktor knyttet til å oppnå optimal vekst og ernæringsstatus ved cystisk fibrose (CF) pasienter med bukspyttkjertelfunksjon og påfølgende malabsorpsjon. "

Cøliaki

Barndom ernæringsmessige mangler som skyldes intoleranse overfor kosten gluten kan bli hjulpet av bukspyttkjertelen enzymer, ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC). Behandling for cøliaki består av å eliminere kost gluten som finnes i hvete, bygg og rug. Skader på tarmen av gluten kan ta tid å helbrede. I en 1995 studie sitert av UMMC, barn som fikk bukspyttkjertelen enzymer hadde bedre vektøkning enn kontrollgrupper i den første måneden av behandlingen.

Bivirkninger

Pancreatic enzymer er generelt trygt, selv om de ikke bør gis til barn under 12 uten veiledning fra helsepersonell. Vanlige bivirkninger er kvalme og urolig mage.
I en University of Michigan casestudie av et spedbarn under ett år med cystisk fibrose, leger fastslått at bukspyttkjertelen enzym terapi var ansvarlig for intrakranielt trykk som forårsaket barnets irritabilitet og svulmende soft spot. Symptomer løst når enzym terapi ble stoppet. Pancreatic enzymer ble startet på nytt, uten problemer, når barnet ble eldre og behovet for dem var mer tydelig. Tidligere mente leger slike symptomer var på grunn av vitamin A-mangel, og ikke til den enzym-behandling i seg selv.