Digidexo.com

Negative virkninger av melk på Body

Negative virkninger av melk på Body


Selv om reklamekampanjer stadig minne deg på at du bør drikke melk, er melk ikke er bra for alle. Mange bivirkninger kan være forårsaket av å drikke melk. Mennesker er de eneste som drikker melk fra andre dyr eller etter spedbarnsstadiet. Mange folk ikke drikker eller bruker kumelk og er helt frisk uten.

Ernæringsmessige fordeler

Selv om kumelk er designet for baby kyr, gir den fortsatt god ernæring for menneskebarn. Den inneholder fett, kalsium, karbohydrater, vitaminer, proteiner og mineraler, men ikke inneholder jern, alt pakket inn i en lett-å-bruke produktet. Melk kan også hjelpe med urolig søvn, unngå bly fra absorberende inn bein og tenner, balansere pH-nivået i kroppen, og hjelpe kontroll næringsstoffer som passerer gjennom celleveggene.

Kalsium

Selv om melk har kalsium og vitamin D i det, mange andre grønnsaker og matvarer inneholder mye mer enn det beløpet i et glass melk. Pasteurisering av melk reduserer kalsiuminnholdet i melk i to. Mandler, grønne grønnsaker, sesamfrø og korn inneholder mer kalsium enn melk. Kalsium er viktig for skjelettet og tennene, bidrar til å regulere hjerterytme, bygger muskler, beskytter oss mot blodpropp og kreft i tykktarmen, hindrer muskelkramper, hjelper med nerve impuls sendinger, og er viktig i enzymet funksjon.

Melkeallergi

Dr. Sears nettside beskriver en kontrollert studie som viste om lag 75 prosent av barn under ett var allergisk mot kumelk. Dette allergi er vanligvis vokst i en alder av 2 til 3. I yngre babyer, kan det føre til flere forkjølelser og ørebetennelser. Det kan også føre til lekk tarm syndrom fordi det svekker slimhinnen i tarmen og forårsaker lekkasje i blodet. Personer med melkeallergi er generelt allergisk mot proteinet i melk, men ofte kan spise ost, yoghurt og melk i bakevarer.

Laktoseintoleranse

Noen voksne og barn er laktoseintolerante. De har ikke nok av enzymet laktase til å fordøye laktose i melk. Dersom det er for mye laktose i de inntatte matvarer for den tilgjengelige laktase i tarmslimhinnen, får de gass, oppblåsthet, diaré og abdominale smerter. Laktoseintoleranse kan også forårsake hodepine, dårlig ånde og trøtthet.

Farene ved rBGH og antibiotika

Mange melkebruk bruker rBGH å øke melkeproduksjonen hos kyr. Hormonet forårsaker betennelse i juret hos kyr, noe som kan forurense melk fra utskilt pus. Antibiotika som brukes til å behandle inflammasjon kan også komme inn i melketilførselen. Melken fra rBGH-behandlede kuer har også IGF-1, som er en insulin-lignende vekstfaktor. Studier som er rapportert i "Science" fra Harvard School of Public Health og Brigham and Women Hospital viste at denne vekstfaktoren kan øke risikoen prostatakreft med 4,3 prosent.

Sykdommer i forbindelse med melk

Salmonella, E.coli, bakteriell forurensning, stafylokokk infeksjoner og noen kreftformer har vært knyttet til melk. I en studie fra "British Medical Journal", en stor melkeprøve drinkers i Norge ble fulgt i 11 1/2 år. Denne studien viste at folk som drakk tre glass helmelk per dag hadde en dobling av eggstokkreft og lungekreft, og en økning i prostatakreft.

Være en kunnskapsrik Forbruker

Melk kan gjøre en kropp godt, men negative bivirkninger kan oppstå når for mye melk er fortært. Den anbefalte daglige rasjon er tre åtte unse glass melk per dag. Spis en godt balansert næringsrik diett og ikke stole på melk for alle dine ernæringsmessige behov.