Digidexo.com

Hvordan finne ut hvor mange karbohydrater er i Items

Hvordan finne ut hvor mange karbohydrater er i Items


Karbohydrater er funnet i i sukker, stivelse og fiber. Ved å spise et element som inneholder karbohydrater, kroppen bryter det ned til glukose og fiber passerer gjennom ufordøyd. Glukose kommer inn i blodet, og gir energi. Eventuelle overskytende glukose blir lagret i leveren og musklene. Overdrevent inntak av karbohydrater resultater i glukose blir lagret som fett. Ikke alle karbohydrater er skapt like. Noen karbohydrater - som hele korn brød, peanøtter og kidneybønner - regnes som "komplekse karbohydrater" og frigjøre energi saktere enn andre, noe som gjør at du føler deg mettere lenger og reduserer blodsukker pigger og nedturer. Opplyse karbohydrat nivå og verdi i matvarer er viktig for de som trenger å kontrollere blodsukkernivået og for de som ønsker å gå ned i vekt eller opprettholde et sunt kosthold.

Hvordan finne ut hvor mange karbohydrater er i Items

•  Sjekk maten etiketten på baksiden av mat-pakken. Karbohydrater er angitt i gram, sammen med kaloriinnholdet og mengden av fett og protein.

Kontroller karbohydrat verdi per porsjon størrelse. Hvis du planlegger å spise en større porsjon, vil du trenger å justere informasjonen på etiketten. Sjekk den totale karbohydrat mengden på maten etiketten. Denne informasjonen forteller deg om varen er høy eller lav på karbohydrater og fra den kan du finne ut hvor mye du ønsker å konsumere.

Slå opp karbohydrat verdier for matvarer i karbohydrat tellere. Karbohydrat tellere er tilgjengelig i trykt form, for eksempel "The Diabetes karbohydrater og fett Guide Gram," av American Diabetes Association. Bruke boken til å sjekke lister over matvarer og deres karbohydrat-innhold. Du kan også se opp "My Food Advisor" via American Diabetes Association nettside. Denne ressursen kan du søke etter en bestemt mat, og det vil liste sin fulle næringsverdi.

Bruk glykemisk indeks for å finne ut hvilken type karbohydrat i mange matvarer (se Ressurser). GI rangeringen kan du se hvilke matvarer vil frigjøre glukose raskt ut i blodet og som vil frigjøre energi saktere. Matvarer med en verdi på 70 eller over har en høy glykemisk poengsum og er mer sannsynlig å bli fordøyd raskt. Foods rangert 55 og under har en lav verdi og vil frigjøre energi saktere, slik at du mettere lenger.

Hint

  • Nivået av karbohydrater er utsatt for faktorer som for eksempel alder av maten, måten den er tilberedt, og hva det er spist med.