Digidexo.com

Hva er farene ved aktivt kull?

Når noen får i seg et farlig kjemisk eller giftig stoff, tid er en kritisk faktor i vellykket behandling av ham. En populær behandling er å gi de berørte person aktivt kull for å svelge. Mens det er en effektiv counteragent til mange farlige stoffer, det finnes farer av aktivt kull som ikke bør ignoreres.

Fakta

Aktivt kull er en gastrointestinal rengjøringsmiddel. Laget fra brente treprodukter, er det brukt til å behandle mennesker som har inntatt farlige stoffer. Trekull er ikke absorberes av kroppen, og heller ikke er det metabolisert. Det absorberer kjemikalier i magen og fordøyelseskanalen, fangst dem og frakte dem ut av kroppen uten å gi dem muligheten til å bli absorbert i blodet. Det er en vanlig prehospital behandling for kjemiske og gift inntak, men ved hjelp av aktivt kull innebærer noen farer.

Nedsatt Patient

Aktivt kull skal ikke gis til en pasient som ikke er ved full bevissthet. Det er en fare for at han vil reagere på aktivert trekull av oppkast. Hvis pasienten er svært døsig eller ikke aktivt beskytte sin egen luftveier, kan hun inhalerer spy. Dette fører til aktivt kull, og hva det var ment å motvirke komme inn i lungene. Det kan også være en alvorlig kvelningsfare.

Diaré

To uønskede effekter av aktivt kull er forstoppelse og dannelse av bezoars, eller store fremmedlegemer, i fordøyelseskanalen. For å motvirke disse effektene, aktiverer kull kan kombineres med et avføringsmiddel som sorbitol eller magnesiumsulfat. Disse avføringsmidler kan føre til sine egne farer. Pasienter kan utvikle diaré som en reaksjon på dem, en spesielt farlig resultat hos nyfødte og små barn.

Dehydrering

Noen pasienter reagerer på aktivt kull med oppkast. Noen pasienter opplever diaré. Noen pasienter opplever både bivirkninger, og dette kan føre til en ny fare: dehydrering og elektrolyttforstyrrelser. Ikke bare er disse resultatene farlig på egen hånd, spesielt i veldig ung, men de kan også svekke kroppens evne til å gjenopprette fra inges uansett farlig materiale den aktivt kull var ment å motvirke.

Delay

Aktivt kull er luktfri og smakløst, men det har markert granulert tekstur som de fleste finner ekstremt frastøtende. En fare for å velge den som en behandling for kjemisk eller forgifte inntak er risikoen for at en pasient, særlig et barn, vil motstå svelge kull fordi det er så ubehagelig. Dette kan føre til en farlig forsinkelse i behandlingen når tiden kan være kritisk for vellykket å motvirke uansett substans ble inntatt.