Digidexo.com

Hvordan kan jeg reise med fly med en urinkateter Do?

Hvordan kan jeg reise med fly med en urinkateter Do?


Flytrafikken kan trylle frem følelser av nervøsitet og beven selv for de uten ytterligere medisinske problemer. Passasjerer med spesielle medisinske behov reise hver dag med fly og flyselskaper er godt bevandret i å håndtere de fleste medisinske problemer. Flytrafikken for de med urinkateter er ikke mye mer komplisert enn for andre passasjerer.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med flyselskapet du skal reise med og spørre om flyselskapet krever spesielle prosedyrer for å reise med et kateter på plass. Flyselskapet vil informere deg om den nøyaktige fremgangsmåten du bør følge. Spør hva du må gjøre hvis du trenger å tømme vesken under flyturen. Ber også flyselskapet å merke på din bestilling som du skal reise med et kateter på plass. På denne måten flyvertinnene vil vite at du kan trenge ekstra oppmerksomhet.

Ta kontakt med medisinsk forsyning selskap og din lege. La dem vite at du er ute og reiser via luft og spør om det er spesielle instruksjoner for din kateteret og bag. Følg alle råd gitt til deg. Spør din lege for et brev om at du har et kateter, og at dette er et medisinsk behov. Flyselskapet kan ikke kreve det, men det er godt å ha på hånden.

Fyll vesken med vann i stedet for luft for flyturen, med mindre beskjed om noe annet fra din lege eller medisinsk forsyning selskap. Når et fly flyr i stor høyde poser fylle opp med luft, og dette vil også skje med en urinkateter oppsamlingspose. Forhindre dette ved å fylle posen med vann og deretter slippe noe av vannet når flyet er i luften.

Informere flyselskapet ved innsjekking hvis du trenger hjelp til og fra badet under flyturen. Flypersonalet skal bli varslet om dette på forhånd; selv om du informert flyselskapet dine behov tidligere, gjenta denne forespørselen ved innsjekking.

Tips og advarsler

  • Hvis du har et kateter for periodisk bruk, ta kontakt med flyselskapet. Flyselskapet kan ikke tillate deg å sette inn kateteret under flyturen, og kan kreve kateteret for å være på plass for at hele flyturen.