Digidexo.com

Hva Er Life Cycle av fotsopp?

Hva Er Life Cycle av fotsopp?


Fotsopp eller fotsopp er en soppinfeksjon i huden på foten ofte oppstår mellom tærne og noen ganger på hælen. Fotsopp er svært smittsom og kan inngås gjennom enten direkte eller indirekte kontakt. Alvorlighetsgraden av infeksjonen og kan vare varierer så lite som en uke eller to til så lenge som en måned eller mer. Vanlige symptomer er skjellete, tykk hud med en tørr utseende, rødhet og kløe. Behandlingen inkluderer over-the-counter medisiner i de fleste tilfeller, men alvorlige tilfeller kan kreve en resept.

Transmission

Overføring av tinea pedis skjer enten gjennom direkte kontakt med infisert hud eller gjennom indirekte kontakt, for eksempel ved sokker eller bad og garderober etasjer der soppen kan være til stede. Tinea pedis er en vanlig organisme på menneskekroppen, men den kan raskt å formere seg og føre til infeksjoner som er gitt den riktige miljø. Kjæledyr i hjemmet også overføre soppinfeksjoner som fotsopp til mennesker noen ganger, ifølge Mayo Clinic. Menn og de med svekket immunforsvar har økt risiko for å pådra en fotsopp infeksjon.

Miljø

Tinea pedis, som alle sopp, trives i varme, fuktige og mørke forhold. Det er i slike miljøer som fotsopp multipliserer og infiserer huden. Risiko for infeksjon øker hvis sko er slitt som ikke tillater luftsirkulasjon, hvis fot forblir våt eller svett for lange tidsperioder, og hvis huden er allerede skadet da dette er en opportunistisk type mikroorganisme.

Vekst

Når stede på foten, fotsopp organismer vokser utvidelser som infiserer det øverste hudlaget. Huden reagerer ved å øke hud-celleproduksjon i et forsøk på å kvitte kroppen av infeksjonen. Dette fører til tykk, skjellende hud som ser ut til å bevege seg i en ytre sirkulær måte som sopp fortsetter å spre seg. Som tinea pedis utvikler og sprer seg, sekundære infeksjoner forekommer i noen tilfeller. Unngå sekundære infeksjoner ved ikke å skrape eller gjør noe for å ytterligere irritere huden.

Behandling

Over-the-counter aktuell anti-sopp kremer eller spray fungere for de fleste tilfeller av fotsopp. Disse er vanligvis brukt en eller to ganger daglig og ta to til fire uker å løse infeksjonen. Alvorlige tilfeller kan kreve reseptbelagte aktuelle salver eller muntlig medisiner. Sekundære infeksjoner krever antibiotikabehandling i tillegg.

Forebygging

Det er flere tiltak du kan ta for å forebygge forekomsten av fotsopp. Gå barbent når hjemme og slitasje naturlige fiber sokker som vil transporterer svette og fuktighet bort fra huden. Hvis du finner ut at sokkene er fuktig på noe punkt i dag, satt på en ny, tørr pair så snart som mulig. Bruk sko som lar føttene puste og aldri slitasje fuktige sko. Bruke sandaler, flip flops eller annet vernesko på offentlige steder.