Digidexo.com

Best Frukt og Oljer for Sunn skinnende hår

Best Frukt og Oljer for Sunn skinnende hår


Sunt, skinnende hår er et oppnåelig mål for mange mennesker. Noen går ruten for å kjøpe kosmetikk for å prøve å lyse kjedelig låser, er dette ikke nødvendig. Hva du spiser kan gi glans og styrke tilbake til dine lokker. Et balansert kosthold fylt med såkalte supermat som visse frukter og oljer behandler håret fra innsiden og ut.

Oljer

De omega-3 fettsyrer i egg, valnøtter og fet fisk som laks bidra til å gjøre håret skinnende. Disse oljene kan også fås gjennom noen vegetabilske oljer eller linfrø - eller linfrøolje, men er funnet i større mengder i fet fisk og egg. Proteinet i disse matvarene bidrar også håret vokse seg sterk og sunn. Også funnet i egg er B12 og biotin, som begge er viktig for sunn hud, negler og hår.

Avocado

Avokado inneholder store mengder vitamin E. Kun 2 oz. av en middels stor avokado inneholder åtte prosent av det daglige anbefalte inntaket av vitamin E. Hvis du ikke liker å faktisk spise avocado, kan du gjøre en avocado maske for å sette på håret ditt. Mos en moden avokado med 2 ss. yoghurt, en rå egg, en halv ts. av rosmarin olje og en tsp.jojoba olje. Arbeid det inn i hodebunnen og håret, og la virke i 20 minutter før du vasker den ut med sjampo. Vitamin E bidrar til å holde din hårfarge levende og forhindrer flisete tupper.

Coconut Oil

De mellomlange fettsyrer i kokosolje brukes ulikt av kroppen enn andre mettet fett. En ekstra fordel med kokosolje er dens evne til å gjøre håret ditt skinnende og sunt. Bruk kokosolje til å lage din kylling eller sjømat, legg den til smoothies, eller sette den direkte på håret som en maske. Gni det inn i hodebunnen og la den sitte i opptil 30 minutter før du vasker den ut. Coconut olje anti-soppmidler også bidra til å beskytte mot og behandle flass og andre hodebunnen problemer.

Vitamin C Frukt

Frukt høy i vitamin C, som appelsiner, fersken, ananas, jordbær og kiwi - å opprettholde sunt hår. Dietter mangelfull på vitamin C kan føre til tørr eller sprøtt hår. Den antioksidanter i disse fruktene også kjempe mot frie radikaler fra omgivelsene for å beskytte håret mot forurensing. Sørg for å spise mye frukt høy i vitamin C. Du kan også bruke juice av disse fruktene direkte til håret ved å blande det inn i sjampo. Bruk juice fersken, jordbær eller kiwi - eller en blanding av alle tre - og legge den til din sjampo og bruke som normalt. Bare gjøre dette i små mengder for å sikre at innholdet er frisk hele tiden.