Digidexo.com

Hvordan diagnostisere baby Eksem

Hvordan diagnostisere baby Eksem


Barn eksem er en hudsykdom som kan gjøre babyer elendig med sårhet og intens kløe. Rundt 20 prosent av babyer utvikle eksem, som ligner på en allergi og er ofte utløses av miljømessige faktorer som mat eller kunstige parfymer i lotion, såper eller vaskemidler. Ikke alle utslett eller klør på babyer er eksem likevel, så det er viktig å vite hvordan å diagnostisere det slik at du kan rådføre deg med legen din om det beste løpet av handlingen.

Bruksanvisning

•  Se på den type utslett som barnet ditt har. Eksem er alltid rød og veldig kløende. Noen ganger ser det ut som flekker av tykk, tørr hud med flak på toppen, mens andre tilfeller viser seg som små røde nupper som kan blemme eller gråte en klar væske.

Undersøk babyens hodebunnen og bleieområdet. Et utslett som er tørr og flassende, men ikke rødt og kløende kan være en ufarlig type eksem, kalt infantile seborreisk eksem eller vugge cap. Cradle cap er ikke irriterende for barnet, og det vanligvis går over av seg selv innen et par måneder. Påføring uparfymert olje eller fuktighetskrem kan hjelpe den ubehagelige utseendet på utslett.

Sjekk babyens hele kroppen for å se hvor utslettet viser seg. Eksem en tendens til å starte på pannen eller kinnene rundt munnen, men det kan også vises på barnets armer, bryst, rygg og ben. På eldre babyer og små barn, eksem flekker er ofte i svingene av knær og albuer, og på hender og ankler.

•  Vurder barnets alder når du først legger merke til et utslett. Eksem vanligvis vises først når barnet er 2 eller 3 måneder gammel, men det kan starte når som helst mellom fødsel og fem år gammel.

Tenk på deg selv og andre medlemmer av familien din. Eksem er oftest en arvelig tilstand. Babyer er mer sannsynlig å ha eksem hvis andre familiemedlemmer har det også, eller om andre familiemedlemmer har allergi, astma eller høysnue.

Snakk med legen din dersom du mistenker at barnet ditt har eksem. Noen saker kan behandles med over-the-counter rettsmidler, men mer alvorlige tilfeller kan kreve reseptbelagte kremer eller oral medisin.

Tips og advarsler

  • Se babyens utslett etter tegn på infeksjon, som pus eller hud som føles varm å ta på. Babyer ofte klø eksem så mye at det bryter huden og lar bakterier inn.