Digidexo.com

Klinefelters testosteronbehandling

Klinefelters testosteronbehandling


Menn med Klinefelters syndrom arve ekstra X (kvinne) eller Y (mannlige) kromosomer, med den hyppigste arvemønster en ekstra kvinnelig kromosom (47XXY). Gutter kan ha treg språkutvikling og lærevansker, selv om de fleste ikke er diagnostisert før puberteten, når de ikke klarer å utvikle mannlige sekundære kjønnskarakteristika på grunn av utilstrekkelig testosteron. Syndromet kan også utvikle seg i voksen alder, og vise seg som et resultat av infertilitet og / eller mangel på libido. Menn som er berørt av Klinefelters er vanligvis høy og tynn med eksepsjonelt lange armer, sparsom kroppshår og små testikler. De kan også ha små peniser og gynekomasti (forstørrede bryster).

Initial Treatment

Ifølge Mayo Clinic, bør behandling med testosteron begynne på starten av puberteten (ca 14 år), slik at guttene utvikle mer normalt. Fordi det er et bredt utvalg av hva som betraktes som normal utvikling, kan Klinefelters syndrom ikke være åpenbar. Følgelig er mange menn ikke diagnostisert før i voksen alder. Imidlertid kan menn i alle aldre dra fra testosteron, og behandling bør begynne med diagnose.

Injeksjon / Implantasjon

Ifølge rxlist.com kan Delatestryl injeksjoner gi tilstrekkelig testosteron. Dosering og behandlingsplaner varierer, men det er vanligvis administreres hver to til fire uker. Subkutan (under huden) implantasjon av testosteron pellets hver tre til seks måneder er et alternativ til regelmessige injeksjoner.

Gel

Androgel er en testosteron gel påføres huden i armer og skuldre eller mage hver morgen; kan imidlertid barn eller kvinner som berører huden med gel absorberer testosteron og begynner å utvikle økt kroppshår, akne eller andre voksne mannlige egenskaper. Androgel kan også være farlig for fosteret. Dermed er denne formen for behandling best for menn uten partnere.

Depotplaster

Ifølge rxlist.com, er en annen terapi testosteron depotplaster Androderm, som skal brukes på huden på ryggen, lårene, magen eller overarmer hver kveld mellom 20:00 og midnatt. Plasteret kan føre til noen lokal irritasjon, som kan behandles med hydrokortisonkrem, og bør roteres til forskjellige områder, slik at det ikke er plassert på samme sted i minst en uke. Hanner bør ikke plassere plasteret på underlivet eller områder hvor det kan få langvarig press fra sittende for å sove. Plasteret har et dekke som hindrer overføring av testosteron til en partner.

Betydning

Testosteron øker kroppshår og penis størrelse, som gir en mer mannlig kroppsbygning og økende tillit. Men ikke testiklene ikke vokse, og de fleste av hannene er infertile. Omtrent en tredjedel av de med Klinefelters syndrom utvikle gynecomastia. Hvis brystforstørrelse er uttalt, kan den ekstra brystvevet fjernes kirurgisk.

Advarsel

Testosteronnivået bør overvåkes nøye, spesielt hos unge gutter. Testosteron påvirker bein modning, så skjelett vurderinger bør gjøres hvert halvår i ungdomsårene. Denne behandlingen kan også øke risikoen for å utvikle godartet prostatahyperplasi, eller godartet prostataforstørrelse, så menn som får langsiktig omsorg bør ha regelmessige prostata eksamener.