Digidexo.com

Hvordan identifisere tegn på Down syndrom

Downs syndrom, også kjent som Trisomy 21, er en av de vanligste årsaker til fødselsdefekter. Påvirker nyfødte, tilstanden forårsaker en unormalt utseende, psykisk utviklingshemning og flere helsemessige forhold. Forårsaket av en ekstra kromosom som oppstår under utviklingen av egg, er ikke sikker på hva ber abnormitet forskere. Tilstanden er genetisk og risikofaktorer øker med alderen på en kvinne som blir gravid. Det er ingen forebyggende for Downs syndrom, skjønt diagnostiske tester er tilgjengelige for å gi foreldrene en indikasjon av tilstanden før fødselen. Med adekvat behandling og helsetjenester, kan de rammede med Down syndrom føre glade og relativt normale liv. Lære å identifisere tegn på Down syndrom vil fremme forståelse av tilstanden og hjelpe foreldre til å takle utfordringer, vanskeligheter, og gleder oppdra et Down barn.

Hvordan identifisere tegn på Down syndrom

•  Se på din baby eller smårolling. Mange Down syndrom babyer ikke vise patologi, eller gjenkjennelige egenskaper som store øyne, utstående tunger eller små hodeskaller ved fødselen, men noen gjør det. Ansiktstrekk kan synes liten, med en flat nese, stor tunge og liten munn. Se på din barnets øyne. Mange Down syndrom babyer har mandelformede øyne.

Kontroller babyens muskeltonus. Ofte, ned babyer vises floppy eller løs leddet og mangler fast muskeltonus. Dette gjør det vanskelig for dem å holde opp hodet sitt som de vokser, eller forårsake ukoordinerte bevegelser når nå eller gripe gjenstander.

Se på babyens ører. Noen ganger, Downs syndrom babyer har ører som ikke er formet som normalt. Når du er i tvil, sjekk med din barnelege, ettersom det kan være andre grunner til slike anamolies.

Følg babyens hender. I noen tilfeller, ned babyer har større enn normale hender, og deres små fingre noen ganger kurve innover. Igjen, bare fordi barnet ditt har store hender betyr ikke at han eller hun har Downs syndrom. Unngå å hoppe til konklusjoner og se etter og observere tegn og symptomer i grupper, ikke individuelt.

5 Se ditt barns vekst. I de fleste tilfeller, ned babyer vokser saktere enn sine jevnaldrende, og kan aldri komme opp i normal høyde eller vekt standarder. Har barnelege utføre regelmessige vekt og høyde målinger og se etter tegn på forsinket læringsprosesser som med krypende, gå og snakke.

Hint

  • Økte helserisikoen er til stede i Down syndrom babyer, barn og voksne, og de er utsatt for hjertefeil, skjoldbrusk sykdom og infeksjoner. God medisinsk behandling og tilsyn vil bidra til å forhindre mange komplikasjoner forbundet med denne tilstanden.
  • Døden inntreffer ofte før fylte 40, men fremskritt og forbedringer i medisinsk behandling og tilsyn utvider livene Down pasienter i dag til godt utover den milepælen.