Digidexo.com

Atypiske Dry øyesymptomer

Atypiske Dry øyesymptomer


Tørre øyne syndrom oppstår når kroppen ikke eller kan ikke produserer nok naturlig tårer å riktig fukte øynene, forårsaker ekstrem ubehag i form av rødhet, kløe og følelsen av at noe er i øyet. I noen tilfeller kan symptomene på atypiske tørre øyne være årsaken til alarmen som de er et resultat av en mer alvorlig sykdom.

Tears

Den vanligste årsak til tørre øyne er mangelen på naturlig tårer. John P. Witcher, MD, MPH, beskriver tårer som "en kompleks blanding av sekret av flere kjertler. Den vandige tåre lag, som omfatter mesteparten av tear film, er utskilt av tårekjertelen riktig og tilbehøret tårekjertlene Wolfring og Krause. Det vandige laget flyter på et mucin sjikt utskilles av konjunktivalsekken beger celler. mucin laget fungerer som en overflate-fuktemiddel, slik at det vandige lag til å spre seg jevnt og å belegge de hydrofobe corneale epitelceller etter hver av blink øyet. " Med andre ord, tårer er en smørende blanding av vann, olje, slim og antistoffer som sprer seg jevnt over øyet.

Symptomer

Atypiske tørre øyne symptomer inkluderer tåkesyn, kløe, rødhet, smerte, utenriks-følelse, følsomhet for lys, og den merkbare manglende evne til å produsere tårer. Tørt øye syndrom er medisinsk referert til som keratoconjunctivitis sicca, eller keratitt sicca, og relaterer seg til symptomene på tørre øyne uavhengig av den underliggende sykdommen. Tørre øyne symptomer kan også inkludere altfor rennende øyne. Ifølge Judith Lee og Gretchyn Bailey av AllAboutVision.com, "Det kan virke merkelig, men noen ganger rennende øyne kan skyldes tørre øyne syndrom, fordi overdreven tørrhet arbeider for å over-stimulere produksjonen av vassen komponent av øyet tårer."

Årsaker

Det er mange faktorer som spiller inn når det er tørt øye syndrom oppstår. Tørre øyne kan være forårsaket som en bivirkning på grunn av mange reseptbelagte medisiner eller p-piller. Overgangsalder eller andre forekomster av den naturlige aldringsprosessen kan føre til tørre øyne. Den varme eller air condition i hjemmet eller på kontoret, samt mangel på blinker når stirrer på en dataskjerm for lenge, er også årsaker, sammen med langvarig kontakt linse bruk. Tørre øyne kan også være årsaken til mer alvorlige bekymringer som lupus, leddgikt, Sjøgrens syndrom eller øyets manglende evne til å fullstendig lukke riktig, eller problemer med tårekanalene.

Behandlinger

Det er flere måter å behandle symptomene på tørre øyne, selv om det ikke er be-all, end-all kur. Den vanligste behandlingen av tørre øyne er over-the-counter kunstig tåre og smøre dråper. Hvis tørre øyne er en vanlig foreteelse, er det viktig å bruke øyedråper på regelmessig basis, selv om øynene føles fint. Midlertidig eller permanent punktal okklusjon plugger kanalene som drenerer tårer ut av øyet ved hjelp av et oppløselig materiale eller en permanent silikon plugg. Punktal okklusjon er neste beste alternativet hvis kunstige tårer ikke riktig behandle symptomene. Hvis disse behandlinger mislykkes i å gjøre en forskjell, er det reseptbelagte medikamenter tilgjengelige og noen ganger kirurgi kan være nødvendig.

Advarsler

Det er best å konsultere legen din dersom du føler symptomer på tørre øyne oppstår. En lege kan gjøre utdannet beslutning om hvilken behandling som er best, og hvis en mer alvorlig underliggende problemet er roten til dine tørre øyne.