Digidexo.com

History of Kontaktlinser

History of Kontaktlinser


Historien om kontaktlinser startet i 1508 da Leonardo da Vinci skisserte konseptet for denne oppfinnelsen i sin notisblokk. Men det var ikke før på 1800-tallet at de første kontaktlinser inspirert av da Vincis ideen ble opprettet for å korrigere nærsynthet og langsynthet.

Glass Kontaktlinser

På slutten av 1800-tallet, sveitsisk lege AE Fick og Paris Optiker Edouard Kalt passe de første glass kontaktlinser på sine pasienter til å korrigere nærsynthet og langsynthet.

Hard Plastic Kontaktlinser

Glasslinsene var tunge og kunne bare bli tolerert i noen timer av gangen, så det var ikke før 1936, da New York Optometrist William Feinbloom innført bruk av plast i stedet for glass til å gjøre vanskelige plast kontaktlinser, ble at kontaktlinser populært.

Myke kontaktlinser

Harde kontaktlinser redusert i popularitet når tsjekkoslovakiske kjemiker Otto Wichterle og hans assistent Dr. Drahoslav Lim produserte den første myke kontaktlinser i 1950, og i dag er myke kontaktlinser fortsette å være den mest brukte type kontaktlinse.

Fordeler

Kontaktlinser er gunstig fordi de gjør det mulig for folk med syn feil å drive sin virksomhet uten å bli plaget av briller. For eksempel idrettsutøvere med nærsynthet eller langsynthet er i stand til å engasjere seg i kontaktidretter grunn til kontaktlinser.

Fun Fact

Som kontaktlinser har utviklet seg gjennom historien til å bli stadig mer behagelige og effektive, har noen kontakter også blitt designet for å forsterke eller endre utseendet på wearers, fra blå farge til grønn farge til pin baller, smilefjes og spindelvev.

Berømte Ties

Mange kjendiser bruker kontaktlinser for å forbedre sitt utseende. For eksempel, Paris Hilton, som alltid vises med blå øyne, faktisk har brune øyne når hun ikke har på seg hennes kontaktlinser. Også skuespiller Orlando Bloom famously hadde på seg blå kontaktlinser for sin rolle som Legolas Greenleaf i Ringenes Herre-trilogien.