Digidexo.com

Hvordan redusere forhøyet kortisolnivå

Selv tenkt på som en fiende av mange, er kortisol et hormon som kroppen trenger for mange formål. Blant annet hjelpemidler det i å regulere blodtrykk, støtter et sunt immunfunksjon og hjelper til å kontrollere glukosemetabolismen. Mens det har en positiv effekt på kroppen når nivåene øker litt, effekten blir negativ når nivået blir for høyt. Høy kortisolnivå kan føre til problemer som høyt blodtrykk og økt magefett, som bærer sine egne helserisiko. Kjent som "stresshormonet", høyere nivåer er vanligvis, men ikke alltid, stress indusert. Det finnes måter å senke kortisolnivå, og selv om det er mange over-the-counter medisiner tilgjengelig i dag som hevder å gjøre dette, de er ikke alltid nødvendig.

Hvordan redusere forhøyet kortisolnivå

eliminere koffein. Dette er kanskje den raskeste måten å redusere kortisolnivå og her er grunnen; en kopp kaffe kan øke kortisol nivåer med så mye som 30 prosent. Når forhøyet, nivåer kan bli forhøyet i opptil 18 timer.

Få en bedre natts søvn. Selv om noen mennesker tror kanskje at de sover godt nok, kan de ikke får den dype søvnen som trengs for å håndtere stress bedre. Hvis du merker at du er trøtt hele dagen eller våkner ofte om natten, prøv å ta melatonin før sengetid. Melatonin er faktisk et hormon som finnes i kroppen som bidrar til å regulere normale søvnmønster. Noen mennesker har ikke nok av det og trenger kosttilskudd.

Få mer mosjon. Dette vil bygge muskelmasse og slipper to viktige hormoner i hjernen som er kjemiske budbringere; dopamin og seratonin. Disse hormonene anses feel good hormoner, og vil bidra til å redusere stress og kortisol nivåer.

Oppretthold blodsukkernivået. Unngå å spise raffinerte karbohydrater, som forårsaker insulin nagler og en økning i kortisolnivå. På den annen side, spise små balanserte måltider med protein og komplekse karbohydrater som hele korn brød og brun ris, vil bidra til å senke kortisolnivå.

Relax. Mange synes at å lytte til en avslapning CD eller meditere kan hjelpe dem med å redusere stressnivået, til slutt redusere kortisolnivået også. En annen øvelse å prøve yoga, da dette ikke bare slapper av deg, men forbedrer ditt sinn, kropp og ånd.