Digidexo.com

Slik håndterer makuladegenerasjon

Slik håndterer makuladegenerasjon


Aldersrelatert macula utartet (AMD) forekommer oftest hos eldre individer, og det første symptomet er vanligvis uskarphet i sentrum av deres synsfelt. To typer makuladegenerasjon eksisterer; en våt form og en tørr form; Selv om de er like i de synsproblemer de forårsaker, er den våte formen mer alvorlig.

Slik håndterer makuladegenerasjon

•  Besøk en øyelege minst en gang i året for å bestemme eventuelle endringer i din visjon. Der det er ingen medisinsk kur for makuladegenerasjon, er det mange behandlinger som viser lover og jo tidligere diagnosen, kan starte raskere behandling.

•  Slutte å røyke. En studie i British Journal of Ophthalmology bestemt at røyking setter deg på en mye høyere risiko for å utvikle AMD. I tillegg kan de som bor sammen med en røyker har økt risiko.

Kosthold og mosjon. Hvis du har macula degenerasjon, risikoen for å utvikle en avansert form av sykdommen dobler når du er overvektig. Imidlertid rapporterte Archives of Ophthalmology at rutinemessig trening, senker minst tre ganger i uken i stor grad risikoen for å utvikle den avanserte formen av sykdommen.

Varsle legen din før du tar anti-psykotiske medisiner hvis du har tegn på begynnelsen stadier av makuladegenerasjon. Slike medikamenter kan øke progresjon og alvorlighetsgraden av sykdommen.

Suppler kosthold med kosttilskudd fordi de kan redusere utviklingen av AMD. Populære kosttilskudd som viser lover er lutein, zeaxanthin og antioksidanter, som vitamin E, A og C. I tillegg Vitamin B6 og folsyre bidra til å forsinke sykdommen progresjon.

Spis mat rik på betakaroten, som gulrøtter, yams, aprikos og mørkegrønne bladgrønnsaker.

Schedule akupunktur som en alternativ metode for å administrere makuladegenerasjon. Selv om det ikke er tilstrekkelig bevis for at akupunktur er vellykket som en behandling, har praksisen mange lojale talsmenn.