Digidexo.com

Hvordan ta en synsundersøkelse

De fleste eksperter foreslår at alle tar en synsundersøkelse minimum hvert tredje år. Barn bør særlig ta en synsundersøkelse som deres øyne kan endre seg fra år til år, samt deres evne til å uttrykke bekymring for øyeproblemer, mens på eksamen. Selv om legen vil veilede deg gjennom trinnene for eksamen, er det viktig å være godt forberedt før eksamen begynner.

Hvordan ta en synsundersøkelse

Forberedelse til eksamen

Sjekk med din visjon forsikringsselskapet før eksamen for å avgjøre om det vil dekke noen del av eksamen. Sørg for å ta med forsikringskortet til eksamen.

Skriv ned nyeste briller eller kontaktlinser resept, samt en liste over alle medisiner du tar. Ta med briller og kontakter til eksamen.

Kontroller at du vet om familien din medisinske historie, spesielt syn-relaterte lidelser som grå stær eller grønn stær.

Tar eksamen

Svar ærlig spørsmål legen din ber om din medisinske historie. Sørg for å informere legen om øyeproblemer du har hatt i det siste eller har i dag.

Sitt stille mens legen sjekker øynene dine med et lys. Følg legens retninger om hvor du skal lete og hvordan du vippe holdt mens øynene dine blir sjekket.

At legen din forespørsel, se gjennom phoroptor. Som legen din endrer objektivene i phoroptor, sammenligne din visjon før og etter endringen. Svar legens spørsmål så ærlig som mulig.

Følg legens instruksjoner om ytterligere tester. Han kan tilby en retinal eksamen, noe som vil kreve at du fjerner dine kontakter og sted øyedråper i øynene dine for å forstørre netthinne. Legen vil da skinne et lys i øynene til eksamen.

Hint

  • Mens du ser gjennom phoroptor, hvis du er usikker på hvilket syn er klarere, be legen om å gjenta prosessen. Svaret vil vanligvis virke innlysende andre gang.
  • Ikke vær uærlig med legen. Legen har som mål å hjelpe deg, og hun kan bare gjøre det hvis du gir henne med ærlige svar.