Digidexo.com

Hvordan behandle akutt hepatitt B

Hepatitt B er en infeksjon av leveren forårsaket av et virus kjent som HBV. Det smitter ved kroppsvæsker, for eksempel fra å dele en infisert nål under intravenøs narkotikabruk eller ved seksuell kontakt. Hepatitt B kan enten være akutt, noe som betyr at sykdommen vil gå sin gang uten noen langvarig konsekvenser, eller kronisk, noe som resulterer i leversvikt, leverskade eller skrumplever. Her er fremgangsmåten for å behandle akutt hepatitt B.

Hvordan behandle akutt hepatitt B

Behandling av akutt hepatitt B

•  Kontakt legen din umiddelbart hvis du føler at du kan ha blitt utsatt for HBV. En injeksjon av hepatitt B-immunglobulin i løpet av 24 timer kan ofte hindre angrep av sykdommen.

Resten ofte og unngå alkohol under utvinning perioden, noe som kan vare i flere months..Typically, er ingen medisiner eller annen behandling foreskrevet, selv om du kanskje ønsker å diskutere med legen din mulighet for å ta en naturlig urt som heter melk tistel, noen ganger brukes til å øke hastigheten på utvinning tid for leversykdommer.

Følg opp med legen din under utvinning perioden for å overvåke utviklingen og for å sikre mot å utvikle andre lidelser.

Hvis diagnostisert med en sjelden form for akutt hepatitt B kalt fulminant, eller akutt gul atrofi, er prognosen mye grimmer. Fulminant hepatitt B angriper leveren raskt og hos voksne fører vanligvis til koma og død i løpet av få timer. Den eneste kjente behandling er en levertransplantasjon. Pasienter som overlever generelt gjør en fullstendig gjenoppretting.