Digidexo.com

Hvordan å identifisere årsaker til Acid Reflux

Hvordan å identifisere årsaker til Acid Reflux


Acid reflux, også kjent som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), kan være forårsaket av en rekke årsaker fra å spise en krydret måltid til å ha en abnormitet i spiserøret eller tar medisiner for astma. Acid reflux er en tilstand i hvilken mageinnholdet tilbake opp i spiserøret forårsaker en brennende følelse og hvis kronisk, kan føre til skader på spiserøret over tid. Mange mennesker bare ta antacids eller syre reducers å stoppe problemet, men hvis syre reflux er kronisk kan det være en underliggende tilstand som forårsaker problemet. Her er noen av grunnene til at en person kan ha oppstått acid reflux.

Hvordan å identifisere årsaker til Acid Reflux

•  spise krydret mat - For den personen som opplever sure oppstøt av og til, kan det være han spiser for mange krydret eller fet mat. I dette tilfellet tar en syrenøytraliserende er den beste måte å eliminere problemet.

•  Vurder spiserør unormalt - Personer med sure oppstøt som opplever symptomer som sår hals, kronisk hoste, heshet, eller følelsen som de har en klump i halsen er mer sannsynlig å ha en abnormitet i spiserøret. En abnormitet er voksen-ringed spiserøret der en person har flere ringer i spiserøret som forårsaker problemer med svelging og mat å bli sittende fast. En annen er motilitet abnormitet som er et problem med muskel handlingen i spiserøret. Disse avvikene må være diagnostisert av lege.

Tenk på mulig esophageal feil - De nedre esophageal sphincter (LES) muskler er ansvarlige for lukking av når mat har tømt inn i magen og ikke la den tilbake opp i spiserøret. Disse musklene kan svekke fra narkotika, nervesystemet faktorer eller kosttilskudd stoffer og forårsake acid reflux oppstår.

Vet om astma - Ifølge Cleveland Clinic i en artikkel med tittelen "GERD og Astma", syttifem prosent av personer som har astma også lider av acid reflux. Eksperter mener at acid reflux kan utløses ved nysing og hoste i forbindelse med et astmaanfall. Andre bekymringer er at medisiner tatt av astmatikere til å slappe av og strekke luftveiene kan også slappe av les og la mageinnholdet til å sikkerhetskopiere i spiserøret.

Lær om svekket magen funksjon - Nesten halvparten av alle mennesker som lider av acid reflux er funnet å ha noen unormal muskel eller nerve funksjon i magen. I disse tilfellene, er magen ikke klarer å trekke seg sammen normalt og ikke tom på en normal hastighet slik at for risikoen for mageinnholdet til å sikkerhetskopiere i spiserøret.

Se for genetisk sammenheng med syre reflux - Genetikk kan også spille en rolle i lider av acid reflux. Mage eller spiserøret struktur problemer kan være genetisk i familier. Dette er spesielt viktig å være oppmerksom på når det gjelder genetisk disposisjon for Barretts øsofagus. Denne tilstanden gjør en person mer utsatt for esophageal kreft på grunn av langvarig skade i spiserøret av magesyre. Dersom et medlem av familien din har blitt diagnostisert med Barretts øsofagus og du også lider av acid reflux så er det viktig å bli sjekket jevnlig av legen din.

Tenk på de smertestillende midler som du tar - Mange over-the-counter smertestillende midler som er tatt på en jevnlig basis kan forårsake acid reflux. Aspirin, ibuprofen og naproksen er alle skyldige så vel som mange reseptbelagte smertestillende midler. Dette gjelder kun for de som tar disse medikamentene i mer enn seks måneder på en jevnlig basis. Tar en og annen smertestillende bør ikke føre til symptomer på syre reflux.

Se for andre medisiner - Det er en lang liste over medisiner som kan forårsake acid reflux til å blusse opp. Kalsiumkanalblokkere mot høyt blodtrykk, antikolinergika tatt for urinveisinfeksjoner, beta adrenerge agonister brukes mot astma, og dopamin tatt for Parkinsons sykdom er bare noen av de stoffene som kan forårsake acid reflux. Mange antibiotika samt jern piller og kalium kan også være gjerningsmannen. Sjekk med legen din hvis du tror at medisiner du tar er årsaken til at du lider av acid reflux.

Vær flittig om acid reflux årsaker - Hvis du opplever acid reflux på en jevnlig basis så snakk med legen din om årsaker og behandling. Enkle endringer i kostholdet samt noen endringer i livsstil kan være alt du trenger å gjøre for å behandle det. Men hvis det er en underliggende årsak, er det viktig for deg å finne ut hva det er og hvordan du behandler den.

Hint

  • Sov med hodet hevet litt høyere enn kroppen din for å forhindre at syre sikkerhetskopiering om natten.
  • Unngå koffeinholdige matvarer før sengetid som kaffe, sjokolade, peppermynte og alkoholholdige drikkevarer.
  • Ta en tur eller gjøre noe type aktivitet etter siste måltid av dagen så maten vil fordøye skikkelig før sengetid.
  • Konsultere legen din dersom du har opplevd sure oppstøt på en jevnlig basis.