Digidexo.com

Hvordan beregne kroppens fettinnhold

Hvordan beregne kroppens fettinnhold


Mengden kroppsfett man bør ha varierer avhengig av alder og kjønn. Det ideelle for kvinner yngre enn 40 er mellom 21 og 33 prosent, mens kvinner eldre enn 40 år bør ha 2 til 3 prosent mer. Det ideelle for menn yngre enn 40 er mellom 8 og 19 prosent, og menn som er eldre enn 40 år bør ha 3 til 6 prosent mer. De fire mest nøyaktige metoder for beregning av kroppsfett er presentert nedenfor i rekkefølge fra den minste til den mest nøyaktige.

Hvordan beregne kroppens fettinnhold

•  Vei deg, deretter måle livvidde på navlen din. Kvinner må også måle et håndledd, en underarm og sine hofter - alt målt på det bredeste punktet. Spill tallene i pounds og inches. Bruk disse tallene med kroppsfett kalkulator funnet i Resources nedenfor. Denne metoden er ikke veldig nøyaktig for idrettsutøvere eller folk som er overdrevet overvektige.

Ta kontakt med en trener eller ernæringsfysiolog som har erfaring med bruk av kroppen fett calipers. Hun vil måle hudfolder i ulike deler av kroppen din til å gi deg en figur mer nøyaktig enn den som oppnås ved formelen i trinn 1. Resultatene kan variere hvis ulike mennesker ta målinger, så har den samme personen ta målingene hver tid.

Bruk en bioelectric impedans skala. Denne skalaen vil passere en liten elektrisk strøm gjennom kroppen din til å måle kroppsfett. Pass på å følge produsentens anvisninger nøye. Resultatene vil variere i henhold til mengden av vann i kroppen din.

Finn et treningsstudio eller nærliggende universitet som har en undersjøisk veiing tank. Dette er den mest nøyaktige metoden for beregning av kroppsfett, men det er ikke alltid lett å finne et anlegg som tilbyr denne tjenesten.