Digidexo.com

Symptomer på acid reflux sykdom hos kvinner

Symptomer på acid reflux sykdom hos kvinner


Acid reflux sykdom, eller gastroøsofageal reflukssykdom, er en vanlig tilstand som oppstår når syre og innholdet i magesekken tilbake opp i spiserøret. Det kan forårsake smerte og betennelse, og over tid, kan foring av spiserøret bli skadet. Det finnes ingen kur for tilstanden, så når en person begynner opplever symptomer, vil det sannsynligvis være en kronisk tilstand. Flere medisiner - både resept og over disk - kan bidra til å behandle symptomer på sure oppstøt, samt begrense muligheten for magen til å produsere syre. Kvinner og menn generelt opplever de samme tegn og symptomer, men kvinner kan være mer plaget av sure oppstøt når de er gravide.

Halsbrann

Den vanligste symptom på sure oppstøt er halsbrann, som oppstår når syre fra magen i spiserøret beveger seg etter å ha spist. De fleste mennesker opplever halsbrann som en brennende smerte i midten av brystet, men noen mennesker også føler smerte i magen eller nakken og i noen tilfeller kan det være skarpe og alvorlig.

Kvalme

Noen kvinner med syre reflux sykdom vil oppleve kvalme som et symptom på tilstanden. Denne følelsen av kvalmen ikke forekommer i alle mennesker, og det er stort sett oppleves av folk som ikke opplever alvorlig halsbrann.

Oppkast

Kvinner med syre reflux sykdom kan noen ganger oppleve anfall av oppkast som et tegn på tilstanden. Oppkast er mer vanlig hos mennesker med kvalme, men noen kvinner som aldri opplever kvalme vil oppleve det som virker som uforklarlig oppkast.

Svelge Trouble

Svelgeproblemer kan være et tegn på syre reflux sykdom. Dette skjer på grunn av den syre som beveger seg tilbake inn i spiserøret fra magen.

Sore Throat

Acid reflux kan noen ganger føre til en sår hals eller stemme heshet. En sår hals oppstår når syre flytter tilbake opp i spiserøret, forårsaker smerte og irritasjon.

Hoste

I noen tilfeller kan personer med syre refluks utvikle en kronisk hoste ikke er knyttet til noen av de sykdommer det normalt ville utvikle seg fra, for eksempel en kald. Hosten vanligvis oppstår på grunn av halsirritasjon fra syre.