Digidexo.com

Hvordan overvåke BMI

Hvordan overvåke BMI


Body Mass Index (BMI) er et mål på vekt i forhold til høyden din. Ifølge American Diabetes Association, BMI indikere om du er overvektig, undervektig eller normalvektige. Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute kategoriserer en normal BMI på 18,5 til 24,9. En BMI større enn 25 setter deg i fare for fedme. Lære å overvåke BMI kan bidra til å holde vekten på et akseptabelt område, og kan bidra til å optimalisere din helse.

Hvordan overvåke BMI

•  Beregn din BMI ved å gjøre regnestykket selv. Først veie deg selv på en skala. Deretter multiplisere vekten din i pounds med 703. For eksempel, hvis du veie 120 kg., Multiplisere 120 med 703, noe som tilsvarer 84360. Deretter konvertere din høyde i inches og Square det. For eksempel, hvis du er 5 meter høy, ville du ganger fem av 12 inches, som tilsvarer 60 inches. Kvadrat nummer 60 ved å multiplisere det med 60, noe som tilsvarer 3600. Deretter deler 84360 (vekt i pounds multiplisert med 703) av 3600 (høyde i inches kvadrat). Din BMI lik 23.43 og er innenfor en normal vekt rekkevidde.

Bruk en online BMI kalkulator for å hjelpe deg med å overvåke din BMI. Bokmerke en BMI kalkulator, og etter at du veier deg hver dag, skriv inn din vekt i pund kategorien og din høyde inn i fot og inches kategori. Beregn din BMI basert på din daglige vekt. Hvis du merker at BMI begynner å krype opp, kan det være lurt å kontrollere vekten ved hjelp av diett og mosjon.

Last ned en BMI applikasjon for smarttelefonen, slik at du kan overvåke din BMI mens du er på farten. Hvis du ønsker å finne ut din BMI mens du er på reise eller på et treningsstudio, bare inn din vekt og høyde inn søknaden din. Dette vil hjelpe deg å se om du trenger å kutte ned på kalorier eller øke ditt treningsprogram mens du er borte fra hjemmet. Noen programmer vil ta bare din høyde og vekt i metriske enheter. Fortvil ikke, det finnes programmer du kan laste ned som vil hjelpe deg å konvertere tallene. Å konvertere tallene selv, dele vekten din i pounds med 2,2 for å få vekten din i kilo. Bruk meter og centimeter for din høyde. Å konvertere meter til meter, bare multiplisere antall meter med 0,3048. Å konvertere inches til centimeter, multipliser med 0.254. Du må kanskje betale en liten avgift for å laste ned en smarttelefon BMI converter program.

Overvåk BMI ved hjelp av en skala som har en BMI funksjon. Foruten å vise din vekt i pounds, kan disse skalaene også gi tilleggsinformasjon som kroppsfett prosenter og BMI. Noen vil til og med gi referanser som forteller deg hvor mange kalorier å konsumere på en bestemt dag for å hjelpe deg å holde på din nåværende vekt.

Hint

  • Sjekk med din lege før du tar fatt på en vekt-tap eller trening plan.