Digidexo.com

Slik fastslår en Vekt Set Point

Slik fastslår en Vekt Set Point


Vekten av settpunkt teori ble utviklet i 1982, og hevder at mennesker er biologisk og genetisk disponert for å opprettholde et visst nivå av kroppsfett og en bestemt vektområde. Legemet kan sammenlignes med en termostat som regulerer forbrenningen og energiforbruk for å opprettholde en bestemt vekt og fettprosent som er utenfor en kontroll. Dette er også grunnen til at mange slankere som slanker seg under sin vekt settpunkt ende opp med å få vekten tilbake. Det er ingen test for å fastslå vekten satt punkt, men ved å overvåke kroppen din nøye kan du få et godt estimat.

Slik fastslår en Vekt Set Point

•  Se på dine foreldres kroppsvekt og sammenligne din egen vekt til deres. Ifølge Self Growth nettsted, som tilsvarer 65 prosent av mennesker er i samme vektområde som deres familiemedlemmer. Din vekt settpunkt er ikke nødvendigvis din idealvekt. Hvis fedme går i familien din, kan vekten settpunkt også gjenspeile dette.

Opprettholde et sunt kosthold ved å spise normalt, selv om du er overvektig. Spis med måte og tillate kroppen å justere seg til der den vil at du skal være. Konsumere umettet fett, komplekse karbohydrater og magre proteiner for å gi kroppen din de vitaminer og mineraler den trenger. Ikke begrense kalorier og mat, da dette bare vil utløse kroppens overlevelse instinkt, i hvilke butikker det fett å hindre sult.

Oppgave i moderate mengder for å opprettholde en sunn livsstil. Ikke trener overdrevent å gå ned i vekt fordi dette ikke vil gi deg et realistisk estimat av kroppens vekt settpunkt. Lytt til kroppen din; det vil fortelle deg hva den trenger.

Vei deg regelmessig og holde styr på vekten din over tid. Når du merker at vekten holder seg innenfor en viss vekt rekkevidde, har du funnet din vekt settpunkt. Dette er vekten som kroppen din vil at du skal være.