Digidexo.com

Hva slags vitaminer kan menn ta for å øke fruktbarheten?

Det finnes en rekke ting som kan hemme fruktbarheten, så hvorfor ikke ta kontroll over den ene tingen du kan - din diett. Menn kan gjøre en rekke ting for å lage en diett som vil øke sjansene for å bli gravid med sin partner. Mange vitaminer kan bidra til å øke en manns sædkvalitet, noe som vil øke sjansene for at han og hans partner å være i stand til å bli gravid.

Typer og fordeler

Folsyre og vitamin B kan både forbedre en manns sædkvalitet. A Vitamin C-mangel kan føre til at sædcellene å ha en hard tid å skille, noe som gjør unnfangelse vanskeligere. Å komme seg rundt 1000 mg per dag av vitamin C er anbefalt, spesielt for menn som røyker. Sink hjelper med menns produksjon av testosteron, samt øke sperm count og bedre bevegelighet. Selen er en annen god vitamin som er bra for menn som har en lav sædkvalitet, som det kan øke antall sædceller.

Misforståelse

Mange tror at bare en kvinne kan øke hennes sjanser for fruktbarhet, men det er ikke tilfelle. Menn kan lider av fruktbarhet problemer i tillegg, og kan justere sin diett for å øke sjansene for unnfangelse. Faktisk er mange av de samme vitaminer som kvinner tar for å øke fruktbarheten er også fordelaktig for menn.

Advarsel

Selv sink kan være fordelaktig for en manns fruktbarhet, er at bare sant ved lave nivåer. Økte mengder sink kan arbeide i motsatt vei og faktisk hindre befruktning.

Kilder

Grønnsaker som spinat og brokkoli er gode kilder til folsyre. Vitamin B12 finnes hovedsakelig i matvarer som kjøtt, egg og meieriprodukter. Vitamin C finnes i matvarer som jordbær, sitrusfrukter og brokkoli. Østers er en stor kilde til sink, mens andre matvarer som bakte bønner og yoghurt inneholder små mengder sink. Hel-korn pasta og brød, så vel som de fleste rødt kjøtt, tunfisk og kylling er gode kilder til selen.

Betraktninger

Hvis du spiser et balansert, sunt kosthold, har du mest sannsynlig ikke vil trenge ekstra kosttilskudd for å øke fruktbarheten. Det er viktig å vurdere kostholdet ditt og bestemme hva vitaminer kan være fraværende fra det og hvordan du kan justere deretter. Du kan finne at å legge en ekstra supplement eller to runder ut ditt daglige kosthold.