Digidexo.com

Tilnærming for babyer med Cyanotic hjertesykdom

Cyanotisk hjertesykdom hos spedbarn er en medfødt hjertefeil eller gruppe av defekter som forårsaker lav blod oksygen nivå. Det er også kjent som høyre-til-venstre hjerte shunt eller høyre-til-venstre-sirkulasjons-shunt, på grunn av unormal blodstrømmen fra høyre mot venstre i sirkulasjonssystemet.

Betydning

Babyer med cyanotisk hjertesykdom kan ha problemer umiddelbart etter fødselen som trenger behandling, eller de kan ikke ha noen problemer til de er voksne, avhengig av type feil.

Symptomer

Symptomer hos spedbarn inkluderer cyanose, en blålig farge på leppene, tær og fingre; lav vektøkning; og trøtthet og svette mens de spiser.

Identifikasjon

En lege kan diagnostisere cyanotisk hjertesykdom med en rekke tester, inkludert brystet x-stråler, echocardiograms, hjerte MRI og hjertekateterisering.

Årsaker

Alkohol og narkotikabruk, infeksjoner eller eksponering for kjemikalier under svangerskapet kan føre til at enkelte tilfeller av cyanotisk hjertesykdom. Gravide kvinner med diabetes eller en familiehistorie med cyanotisk hjertesykdom har også en økt risiko for å føde et barn med en hjertefeil.

Behandling

Spedbarn med redusert blodtilførsel kan trenge å bli behandlet umiddelbart med intravenøs administrering av prostaglandin E1 å hjelpe oksygenering av blodet. Mange spedbarn vil også trenge kirurgi for å reparere feilen i hjertet.