Digidexo.com

Oljer som helbrede kroppen

Oljer som helbrede kroppen


Oljer kommer i en rekke former, og kan være laget av planter eller dyr. Ifølge University of Minnesota Center for Spirituality og Healing, kan de brukes internt eller eksternt for å gjøre kroppen sterkere og helbrede eller lindre en rekke plager. Noen oljer brukes i aromaterapi å hjelpe rolig eller forynge en pasient.

Vegetabilsk olje

Enumettede fettsyrer finnes hovedsakelig i vegetabilske oljer, spesielt i avokado, nøtter, oliven og matoljer som rapsolje. Disse oljene har moderate anti-inflammatoriske egenskaper og også senke det dårlige kolesterolet i blodet.

Noen vegetabilske oljer har antioksidanter, som bidrar til å forhindre og bekjempe kreftceller.

Olivenolje er en vegetabilsk olje som er en stor del av Middelhavet diett - en diett anerkjent for sin helsemessige fordeler. Oljen bidrar til å bekjempe fedme, styrke immunsystemet, og senke høyt blodtrykk og høyt kolesterol, ifølge en april 2010 studie utført av University of Cordoba i Spania.

Fiskeolje og flerumettede fettsyrer

Flerumettede fettsyrer finnes i olje av fisk, sjømat og noen grønnsaker (som lin). Disse oljene er Omega-3 og Omega-6 fettsyrer - oljer som bidrar til hjernens utvikling og bekjempe sykdommer.

Spise riktig mengde flerumettede fettsyrer kan bidra til astma og leddgikt pasienter, ifølge University of Michigans Healing Foods Pyramid. Det kan hjelpe det kardiovaskulære systemet og ha en positiv effekt på kreftpasienter.

Lakseolje er rik på omega-3 fettsyrer. Det er anbefalt av den kanadiske College of naturopathic medisin som et supplement for personer med ADHD (ADD) og oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Ifølge University of Maryland, syrer kan hjelpe humørbalanserende hormoner og forbedre hjernens funksjon.

Eteriske oljer

Eteriske oljer er fjernet fra plantematerialer ved hjelp av en destillasjon prosess. Noen vanlige essensielle oljer er lavendel, tea tree, ylang ylang, peppermynte, citronella og sitronmelisse. Disse oljer er vanligvis brukes eksternt på huden eller deres damper inhalert. Noen oljer kan svelges.

Eteriske oljer brukes på huden for å behandle tilstander som eksem og akne, ifølge University of Minnesota Center for Spirituality og Healing. Mange eteriske oljer kan irritere eller skade huden hvis den anvendes direkte, men. De blir blandet med en base, eller bærer, olje før den brukes. Carrier oljer er vanligvis en mild vegetabilsk olje som raps-eller olivenolje. Andre dyrere oljer inneholder jojoba, mandel eller grapeseed oljer.

Lavendel er et eksempel på en multipurpose olje som er lett tilgjengelig. Det kan påføres direkte på huden, og anvendes i aromaterapi og som en topisk behandling. The University of Maryland sier på sin hjemmeside at lavendel kan brukes til å behandle søvnløshet, alopecia areata (en balding tilstand), nervøsitet, hudsykdommer og muskelsmerter.