Digidexo.com

Hvilke bakterier er nyttige for mennesker?

Hvilke bakterier er nyttige for mennesker?


Til enhver tid, inneholder menneskekroppen flere bakterieceller enn menneskeceller, faktisk, hundre ganger mer. Det er ikke mulig i menneskekroppen til å overleve uten de millioner av bakterier som lever på menneskelig hud og i nese, munn og resten av fordøyelseskanalen. Hver human Munnen inneholder et minimum av 25 bakteriearter, og en dråpe av spytt kan inneholde så mange som 40 millioner bakterieceller, i henhold til University of North Carolina.

Fordøyelse

Naturlig forekommende bakterier er nå en del av en større helseindustrien, med produksjon av bakterielle påfunn, slik som pulver, drikke og meieriprodukter. Probiotiske produkter inneholder laktobasiller og Bifidobacterium, bakterier som finnes naturlig i menneske tarmen. Tarmbakterier hjelper folk fordøye mat og beskytte dem mot sykdommer og virus ved å hindre vekst av skadelige bakterier. En ubalanse i tarmfloraen kan føre til sykdommer som diaré og magesyke.

Immune System

Gunstige bakterier rene giftstoffer fra blodet og bidra til å fremme et sunt immunsystem. De produserer også vitaminer er viktige for menneskelig overlevelse og trivsel. Ifølge Better Health Research, tester viser at bakterier, for eksempel Bacillus subtilis, hjelpe immunsystem celler til å reprodusere og danne små antistoffer i immunsystemet som å bekjempe virus og skadelige bakterier. De håper studier vil føre til behandling av sykdommer ved hjelp av bakterier.

Matlaging

Mange varianter av ost, pølser og surkål avhenge fermen bakterier til å produsere sin smak. Selv kakao og kaffebønner trenger bakterier for å oppnå en ønsket smak. Gjær er bakterier som finnes i bakverk og yoghurt samt andre gjærede melkeprodukter. Gjær reduserer svinn og øker toleransen for laktoseintolerante personer. Melkesyre er bakteriene som brukes til å lage ost og er det som gir ost sin tekstur.

Plant Growth

Folk trenger å spise planter til å overleve. Bakterier bryte ned gjødningsstoffer og omdanne nitrogen i nitrater slik planter er i stand til å absorbere dem, hjelpe plantene vokse og produsere frukt. Rhizobacteria produsere kjemikalier som stimulerer planteveksten. Bakterier som kalles lithotrophs skaffe energi fra nitrogen, svovel, jern og hydrogenforbindelser for å fornedre miljøgifter.

Miljø

En av jordens naturlige gasser, metan, bor i et oksygenfritt miljø, som for eksempel bunnen av sumper og innsjøer. Bakterier produserer metan ved å bryte ned døde planter og dyr sak. Bakterier er ansvarlig for den naturlige prosessen med nedbryting. Mange bakterier arter er i stand til å spise olje og andre skadelige stoffer, hjelper verden rydde opp oljesøl og bensinlekkasjer. Alcanivorax er bare ett av 16 oljespisende bakterier oppdaget som i 2010.