Digidexo.com

Hjerne Effekter av Ritalin

Hjerne Effekter av Ritalin


Ritalin anses av noen en livreddende medisin, og av andre "narkotika du jour" i en allerede altfor medisinert samfunn. Anslagsvis 6 millioner barn er for tiden tar Ritalin, og nye studier på gang tester stoffet i førskolealder. Effektene Ritalin har på hjernen kan være gunstig for personer med visse sykdommer, men i en sunn hjerne, kan en slik stimulering forverre problemene, og de langsiktige virkningene av stoffet er fortsatt tvilsom.

Funksjoner

Metylfenidat hydroklorid, mer kjent for oss som Ritalin, er egentlig en amfetamin, ligner bevissthetsendrende stoffer som kokain. Det er en kontrollert stoff som bør kun tas med en resept og under en lege omsorg. Ritalin er oftest foreskrevet for personer med diagnosen Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Attention Deficit Disorder, og noen ganger narkolepsi. Når tatt under ledelse i kontrollerte doser, National Institute of Mental Health hevder at det er vanligvis ikke vanedannende.

Funksjon

Formålet for forskrivning Ritalin er å øke dopaminnivået i hjernen. Dopamin er et signalstoff - en naturlig kjemisk i hjernen som er ansvarlig for å regulere mange funksjoner, særlig evnen til å konsentrere seg, fokusere og huske. Dopamin gjør dette ved å kontrollere aktiviteten av neuroner. Nerveceller, som er nerveceller, overføre signaler i hjernen. Når det er en mangel på dopamin, er det en mangel av neuroner, og mindre kontroll over dem.

Fordeler

Selv om Ritalin er et sentralstimulerende som er enda sterkere enn koffein, har det vanligvis en beroligende effekt på personer som tar det under behandling av en lege. Ved å stimulere produksjonen av dopamin i hjernen, reiser det nervecellen nivåer, og dermed øke evnen til å konsentrere seg om en oppgave. Det reduserer også tilfeldig avfyring av andre nerveceller som ikke har noe å gjøre med oppgaven, og dermed minske distraksjoner. Ved å øke evnen til å tenke klarere, resulterer det i at personen blir roligere og mer fokusert.

Effekter

På grunn av endring av hjernen kjemikalier, kan Ritalin forårsake en rekke bivirkninger, selv om de fleste av dem er små og kan reduseres eller elimineres ved å tilpasse dosen. Å være en stimulerende, noen vanlige bivirkninger er nervøsitet, angst, irritabilitet, søvnløshet, hjertebank, høyde i hjertefrekvens eller blodtrykk, appetitt undertrykkelse og vekttap. Av og til kvalme, oppkast, kan magesmerter eller fordøyelsesproblemer oppstå. Noen mer alvorlige bivirkninger, men mer sjeldne når tatt under retning, kan inneholde giftige psykose, psykotiske episoder, og av og til avhengighet som kan føre til depresjon når stoffet er stoppet.

Expert Insight

Nyere studier på dyr ved Weill Cornell Medical College avslører at Ritalin kan ha en langsiktig innvirkning på neurochemistry av en hjerne i utvikling hos små barn. Unge rotter viste endringer i appetitt, stress, sosial atferd, mental funksjon og selv motoriske ferdigheter. Selv om disse endringene kan være gunstig for barn med en lidelse, dreier bekymringen rundt over-resept på medisinen til barn som kanskje ikke trenger det. Ifølge National Institute of Health, er denne forskningen lovende, men det trengs mer forskning på den langsiktige bruken av Ritalin.