Digidexo.com

Behandlinger for Pre-livmorhalskreft

Livmorhalskreft, som en gang var den største dødsårsaken hos kvinner, er en av de mest lett diagnostisert kreft. Og hvis fanget tidlig, det kan forebygges. Regelmessige avtaler med en gynekolog for å administrere celleprøver kan fastslå celleforandringer som er en indikasjon på mulige forstadier celler, også kjent som celleforandringer.

Typer

Det finnes to typer av squamous intraepitelial lesjoner, eller som det er mer allment kjent, celleforandringer. Det kan enten være lav karakter dysplasi eller høygradig dysplasi. Lav grad dysplasi inneholder celler som begynner å bli uvanlig. Høygradig dysplasi er unormale celler, men de har ennå ikke invadert de omkringliggende cervical vev.

Årsaker

De fleste forstadier celler som finnes i livmorhalsen er forårsaket av humant papillomavirus, eller HPV. Mange mennesker kontrakt HPV på et tidspunkt i livet, og det er minst 15 typer av viruset som kan føre til forstadier til livmorhalsceller. Det finnes ingen kur for alle typer av HPV-viruset, men det er en vaksine tilgjengelig som beskytter mot visse typer av viruset som kan forårsake livmorhalskreft.

Behandling

Hvis det blir funnet forstadier i livmorhalsen, vil legen mest sannsynlig utføre en colposcopy, som vil være fors graden av dysplasia og legen vil være i stand til å fjerne eventuelle unormale celler. Hvis det er en alvorlig dysplasi, vil pasienten må ha en annen type prosedyre for å garantere at alle avvik er borte. Pasienten må kanskje ha en biopsi, noe som kan gjøres med en laser eller wire-formet kjegle som skraper bort unormale celler. Etter biopsi, vil de fleste kvinner trenger å komme inn for celleprøver hver månedene i første omgang å garantere at det ikke er flere celleforandringer. Hvis dysplasi er alvorlig nok, kan legen velge en total hysterektomi for å sørge for at alle forstadier celler fjernes.

Forebygging / løsning

Visse risikofaktorer har vært forbundet med å heve en kvinnes risiko for celleforandringer. Et høyt antall seksualpartnere ser ut til å opp sjansene på grunn av sammentrekning av HPV er mer sannsynlig. Røyking øker også en kvinnes sjansene for en unormal celleprøve. Det er viktig å fortsette celleprøver årlig for å sikre at ingen abnormiteter er til stede.

Risiko

Hvis fanget tidlig, vil celleforandringer sannsynligvis ikke slå seg til livmorhalskreft. Men noen av de utførte operasjoner, særlig hvis den er alvorlig dysplasi, kan svekke livmorhalsen, noe som kan føre til abort eller ikke være i stand til å bære graviditet til full sikt. Leger vil gjøre en pasient klar over denne risikoen, og hvis pasienten blir gravid senere vil visse handlinger må tas for å sørge for at livmorhalsen er sterk nok til å bære barnet.