Digidexo.com

Hvordan virker Anadrol Hurt nyrer?

Grunnleggende

Anadrol er merkenavnet for Oxymetholone, et syntetisk hormon som stammer fra testosteron. Anadrol er regelmessig foreskrevet for å behandle anemi, lavt antall røde blodlegemer, og tar tre til seks måneder for bruk av stoffet for å bli effektive. Anadrol, er et anabole steroid, har blitt misbrukt som et prestasjonsforbedring for idrettsutøvere og kroppsbyggere; ifølge WebMD, er det faktisk ikke forbedre atletisk evne. Det er imidlertid også foreskrevet for allergisk hevelse (hereditært angioødem).

Anadrol, nyrer og leveren

Tatt muntlig og absorbert inn i blodet gjennom tarmsystemet, er Anadrol filtrert ut av kroppen gjennom nyrene og leveren. Det har en mer signifikant virkning på leveren for på nyrene. I leveren, har anabole steroider vært kjent for å forårsake cyster og svulster som vanligvis forsvinner ikke lenge etter at stoffet er avviklet. I noen tilfeller har ondartede tumorer vært rapportert. Begge disse forholdene er ekstreme bivirkninger, forekommer i bare et lite antall tilfeller. Anadrol forårsaker nyrene til å arbeide hardere, vist gjennom en mørkere urin. Dette bør ikke vedvare, og hvis den gjør det, bør det rapporteres til lege. Den mørk urin kan være et tegn på problemer med nyrene eller leveren, som er muligens grunnen til at noen tror Anadrol skader nyrene.

Andre bivirkninger

Anadrol, som alle syntetiske hormoner kan føre til betydelige bivirkninger. Virilisering, eller ta på maskuline trekk, er ikke uvanlig for kvinner, slik at kvinner bør ta oppmerksom på ting som endringer i stemmen, tidlig skallethet, eller økning i akne. Selv om ikke alltid irreversible, er det tilfeller der disse endringene ikke blir stoppet ved å avbryte behandlingen eller reverseres ved bruk av østrogenbehandling. For menn, Anadrol, og stoffer som det kan føre til prostata problemer. For begge kjønn, sannsynligheten for brystkreft øker betydelig med langvarig bruk. Enhver historie enten brystkreft eller prostatakreft bør diskuteres med legen før du begynner Anadrol. Anadrol kan føre til beinproblemer hos barn, og bør bare brukes når overvåkes nøye av en lege.