Digidexo.com

Hvordan å behandle gingivitt med bedre munnhygiene

Hvordan å behandle gingivitt med bedre munnhygiene


Gingivitt påvirker nesten 90 prosent av alle amerikanere på et eller annet tidspunkt i løpet av livet. Det slår oftest i puberteten, når hormonelle endringer fører til forhold som skaper sykdommen, men dårlige pussevaner og uaktsomhet av ting som tanntråd kan føre til tannkjøttbetennelse i tillegg. Den beste måten å behandle sykdommen er rett og slett å øve bedre munnhygiene, med et øye på å opprettholde sunt tannkjøtt.

Bruksanvisning

•  Puss tennene regelmessig. Det høres innlysende, men den enkle handling av børsting - to ganger om dagen minst og helst etter hvert måltid - er den beste måten å behandle gingivitt. Fokus på kanten av tannkjøttet når du pusser og bruke milde slag med myk bust for å fjerne plakk og annen mat buildup.

Floss etter hver tannpuss. Tanntråd fjerner matrester fra steder der en tannbørste ikke kan nå, og er en helt avgjørende for å fremme bedre munnhygiene. Det bør være en fast del av rutinen, brukes så ofte som du pusser.

Skyll med sterk munnvann ved slutten av hver børsting. Det vil drepe bakterier og kjempe tilbake bakterier som forårsaker gingivitt, samt gjøre pusten lukter stor. Det er ingen tilfeldighet at dårlig ånde er ett av symptomene på gingivitt. Se etter munnskyllevann som Listerine, som inneholder sterke anti-bakterielle elementer, ikke bare de som forbedrer pusten (se Ressurser nedenfor).

Massere tannkjøttet med fingrene. Plasser tommelen på tannkjøttet bak tennene og pekefingeren på de synlige tannkjøttet over tennene, og deretter gni tannkjøttet forsiktig. Dette fremmer blodtilførselen til tannkjøttet, noe som vil forbedre sin evne til å kjempe tilbake sykdommen.

Børst tennene med litt natron. Natron bedrer munnhygiene ved å drepe bakterier i munnen, og det milde slipende kvalitet polerer tennene. Du kan gni litt langs kanten av tannkjøttet og deretter børste som normalt.

Ta rikelig med kalsium og vitamin C. Kalsium bidrar til styrke bein (inkludert tenner), mens vitamin C forbedrer helsen til tannkjøttet. Melk og juice er enkle måter å få disse vitaminene, men du kan ta dem i pilleform også.

Spis minst en rå grønnsaker om dagen. Gulrøtter og selleri bidra til bedre generell helse, og også bidra til å rense tennene og fjerne buildup fra tannkjøttet.

Hint

  • Forbedret munnhygiene starter alltid med vanlige tannlege besøk. I tillegg til å arbeide på egen hånd til å behandle gingivitt, sørg for at tannlegen renser tennene minst to ganger i året.