Digidexo.com

Hva er behandlingen for avrevne leddbånd & Kneskade?

Kneet er den største og en av de mest komplekse leddene i kroppen. Måten den er bygget og de påkjenninger det gjennomgår gjør den utsatt for skade. En av de mer vanlige skader i kneet er en revet ligament. Dette er en smertefull skade og kan føre til kirurgi. Her er noen behandlinger for avrevne leddbånd i kneet.

RICE Metode

Det første du bør gjøre hvis du har mistanke om et avrevet leddbånd eller annen kneskade er få av benet. Etter (R) ressant, gjelder (I) ce i minst 20 minutter på og 10 minutter av, i flere timer. Sett en (C) ompression wrap på kneet, for eksempel et ess bandasje, for å oppmuntre hevelse å jage. (E) levate beinet over midjen. Søk medisinsk hjelp umiddelbart.

Oppkvikkende og ikke-kirurgiske alternativer

I tilfelle av en svært mild revet leddbånd, og alvorlighetsgraden kan bare fastslås med MR-bilder og røntgen hos ortopedisk legekontor, oppkvikkende, hvile, og ikke-bruk kan brukes til å se om leddbånd kan helbrede. Hvis det ikke gro, vil fysioterapi deretter brukes til å styrke den, og musklene rundt kneet for å hjelpe utbetale vekt og stress normalt tatt på av det området av kneet. Leddbånd i kneet er beryktet for å re-skade, så er det viktig å følge veiledning av legen nøye.

Kirurgi

De fleste avrevne leddbånd i kneet må repareres gjennom kirurgi. Dette er oftest gjort artroskopisk og er vanligvis gjort på som et poliklinisk. Legen vil gjøre tre små snitt og bruke verktøy gjennom disse for å nå kneleddet å reparere og korrigere eventuelle ligamentskader hun finner. Etter snittene er stengt, går pasienten hjem for å komme seg og begynne fysioterapi. Betydningen av fysisk terapi kan ikke overvurderes, som ligament må rehabbed helt å unngå reinjury.

Rehab

Fysioterapi er uten tvil den mest kritiske delen av noen kneskade eller kirurgi utvinning. En dyktig fysioterapeut kan ta med kneet tilbake til sitt fulle potensial, og med besluttsomhet og viljestyrke på slutten din, kan du godt ende opp med bedre enn du var før skaden din. PT begynner bare timer etter oppvåkning fra kirurgi og starter med re-engasjere quadriceps muskel, som er den første muskelen til å stenge ned når en kneskade oppstår. Omfanget av bevegelse øvelser vil forsikre kneet forblir smidige, og til slutt styrketrening vil styrke kneet for å holde den fra å bli re-skadet. Kontroller at du har en resept fra legen din for PT og følge diett trofast.