Digidexo.com

Medisiner som forårsaker Katarakt

Medisiner som forårsaker Katarakt

Innledning

Øynene er bygget opp av mange deler, hvorav den ene er linsen. I et friskt øye, er linsen klar, slik at uhindret syn; Imidlertid kan objektivet bli blokkert og bli grumsete. Jo mer skyet linsen blir, jo nærmere de enkelte beveger seg mot fullstendig blindhet. Dette er tilfelle med grå stær. Grå stær kan danne for en rekke årsaker, men en vanlig årsak er bruk av visse medisiner.

Kortikosteroider

Kortikosteroider er et vanlig medikament som brukes for tilstander som astma og leddgikt. Medikamentet blir brukt til å behandle svellingen av vev i kroppen. Ifølge en studie publisert i november 1997 New England Journal of Medicine, både inhalerte og systemiske kortikosteroider er høye risikofaktorer for å utvikle både posterior subcapsular og kjernefysiske katarakt.

Deferoxamine Mesylate

Ifølge National Institute of Health, kan deferoxamine mesylate også bidra til dannelsen av grå stær. Deferoxamine mesylat er et medikament som brukes som et jern-chelaterende middel. Jern-chelaterende midler brukes for å fjerne overskudd av jern fra blodstrømmen for å hindre den fra å skade legemet. Dessverre, kan deferoxamine mesylate også bidra til å gi de rette forholdene for grå stær for å danne på linsen på øynene.

Prevensjon

Visse typer hormonbaserte prevensjonsmidler kan også øke sjansene for å utvikle grå stær i øynene. Kombinasjon hormonelle prevensjonsmidler (for eksempel NuvaRing eller OrthoEvra) har potensial til å forårsake bivirkninger inkludert utvikling av grå stær. Imidlertid er denne bivirkningen sjeldne, og flere studier må gjøres for å bestemme nivået av risiko for grå stær når du bruker disse prevensjon produkter.