Digidexo.com

Hvordan forbedre Katarakt

En katarakt er en uklarhet i linsen i øyet som hindrer lyset fra å passere gjennom til retina, den delen av øyet som sender nervesignaler til hjernen. Når katarakter er tilstede i øyet, den uklarhet som resulterer vanligvis forårsaker synsproblemer og noen ganger til og med tap av syn. Katarakt oftest påvirker eldre voksne, men kan være til stede hos yngre mennesker også. Selv om det er ingen god måte å forebygge grå stær, er det flere tiltak du kan ta for å forbedre eller bidra til å redusere veksten av grå stær.

Hvordan forbedre Katarakt

Bruk visjon hjelpemidler. Reseptbelagte briller og kontaktlinser kan være en stor hjelp for dem som lider av grå stær. Det er viktig å bruke dem hele tiden, slik at du er stadig i stand til å dra nytte av dem. Se legen din hver seks til 12 måneder for å riktig overvåke din visjon og gjøre de nødvendige endringene i din resept.

Invester i riktig belysning i hele huset. Fordi grå stær forårsake skyet visjon og redusert visuelle evner, er det viktig å ha så mye lys som mulig i ditt hjem for å hjelpe deg i din søken for å se klart, spesielt om natten når ingen naturlig lys er tilgjengelig.

Ta daglige tilskudd av blåbær og vitamin E. Ifølge Dr. Dana Myatt, grunnlegger av Dr. Myatt Nutritionals, anbefalt dose for å forbedre grå stær er 180 mg av blåbær og 100 mg vitamin E to ganger per dag.

slutte å røyke. Røyking øker utviklingen av grå stær, så det er viktig å slutte å røyke hvis du lider av grå stær, og håper å se noen tegn til bedring.

Prøv medisinert øyedråper. Selv om bare vellykket i et lite antall tilfeller, kan reseptbelagte øyedråper som Utvid eleven bidra til å forbedre grå stær ved å øke mengden av lys som kommer inn i øyet, noe som gjør det lettere å se.

6. Tenk kirurgi. Når grå stær er i avanserte stadier og din visjon er sterkt redusert, kan det være lurt å velge å ha kirurgi. Katarakt kirurgi innebærer å fjerne tåkete linse og erstatte den med en kunstig linse. Selv om kirurgi ofte vellykket forbedrer grå stær, det har potensielle bivirkninger. Katarakt kirurgi bærer risikoen for infeksjon, blødning, rive av netthinnen, synstap eller glaukom, så beslutningen om å ha kirurgi bør ikke gjøres lett.