Digidexo.com

Hva er fordelene av retinol?

Hva er fordelene av retinol?


Retinol er en inaktiv form av vitamin A som brukes i topiske hudpleie. Når påført huden, omdanner retinol til den aktive formen, retinsyre og begynner å helbrede skadede hud. Retinsyre er bare tilgjengelig som en farmasøytisk gjennom en medisinsk eller dermatologiske resept til behandling av hudproblemer og komplikasjoner av aldring.

Identifikasjon

Retinol øker epidermal lag av huden ved å fremme celleproduksjon, slik at huden ser forynget og jevn hudtone.

Funksjon

Når retinol påføres huden konverterer til retinsyre, er det brukt av huden for å støtte kollagenproduksjon, noe som også gir huden et mer robust utseende.

Fordeler

Over-the-counter retinol kremer gradvis gjenopprette huden over tid. Imidlertid reduserer resept-grade retinsyre synlig tegn på solskade på hud.

Effekter

Den største bekymringen knyttet til bruk av retinol er huden følsomhet som oppstår ved bruk. Retinol følsomhet kan forårsake rødhet, tørrhet og flassing av huden.

Advarsel

Ved bruk av retinol, er det viktig å unngå direkte sollys, fordi den fremmer cellulær reparasjon i epidermis sjikt. Dette fører til dannelse av yngre hudceller som er mer utsatt for sollys skade. Det er foreslått å bruke solkrem under retinol behandlinger.

Betraktninger

Følsomhet i huden kan minimaliseres eller unngås hvis det tas i gradering, og starter med et lite beløp.