Digidexo.com

Hva kosttilskudd hjelpe med tynt hår?

Tynt hår kan være forårsaket av en rekke facotrs blant annet stress, sykdom, genetikk og hormonelle ubalanser. For menn, tynt hår er ofte et tegn på mannlig mønster baldness, en genetisk sykdom som er best behandles med legens hjelp. Kvinner opplever ofte tynt hår som et resultat av frisørfaget, graviditet, livet generelt stress, hormonelle ubalanser og slanking. I slike tilfeller kan ta de riktige kosttilskudd hjelpe stoppe og reversere tynning prosessen.

Iron

En jernmangel kan føre til en kvinnes kropp for å slutte å produsere hår helt inntil hennes jern nivåer er tilbake til det normale. Den normale Shedding prosessen blir mer uttalt fordi ny hårvekst har stoppet og gamle hår blir kastet tidlig inn i hvilefase, som fører til at de blir utgytt raskere.

Ifølge Merck Online Medical Library, er menstruasjonsblødning den vanligste årsaken til jernmangel hos premenopausale kvinner. En jernmangel er lett korrigeres med en jern supplement; i ekstreme tilfeller leger kan anbefale 50 milligram daglig inntil håret er tilbake til det normale --- vanligvis i to til tre måneder.

Vitamin C

Vitamin C er svært spioneringen for sin rolle i å beskytte celler mot skader av frie radikaler, biprodukter av normal celleaktivitet som kan være skadelig for ellers friske celler. Vitamin C er også en nødvendig del av kroppens evne til å skape og reparasjon hud, ben og bindevev. For mennesker som lider av jernmangel, bidrar vitamin C kroppen absorbere jern fra kosttilskudd og jernrike matvarer som spinat, bønner og biff. Minst 100 milligram av vitamin C bør tas med jerntilskudd.

Sink

Sink er blitt forbundet med å forebygge og / eller herding av vanlig forkjølelse på grunn av dens anvendelse i apotek kaldt medisiner. Sink, derimot, er en mineral som finnes i mange systemer i hele kroppen, og er nødvendig for en sunn hud og hår. Sink er ikke skapt av kroppen og må innhentes gjennom ernæring og kosttilskudd. Symptomer på en sink mangel omfatter treghet, tap av appetitt og håravfall. 30 milligram sink daglig kan hjelpe med hårtap.

Biotin og andre B-vitaminer

Biotin er en av de flere B-vitaminer som antas å være forbundet med mange kroppsfunksjoner slik som metabolisme, dannelsen av røde blodceller og hårvekst. Symptomer på biotin mangel omfatter sprø negler og hår. Legevitenskapen har ikke nådd en enighet om et anbefalt dose for å bekjempe biotin mangel; Imidlertid har enkelte leger foreslått doser mellom 10 til 30 milligram, og den amerikanske anbefalt daglig dose er 300 mikrogram daglig.

Betraktninger

Tynt hår kan være en tidlig indikator på flere alvorlige sykdommer, blant annet diabetes og lupus. Hvis du opplever en lengre periode av hår tynning eller tap, bør du søke medisinsk evaluering. En daglig multivitamintilskudd vil gi den amerikanske anbefalt daglig inntak av de fleste vitaminer og mineraler som er nevnt i denne artikkelen. Diskuter din supplerende diett med legen din før du tar doser som overstiger RDA, for å sikre at disse doser ikke vil forstyrre eller negativt samhandle med noen reseptbelagte medisiner du kan ta.