Digidexo.com

Betablokkere & Håravfall i kvinner

Betablokkere & Håravfall i kvinner


Betablokkere er blant de mange reseptbelagte legemidler som kan føre til hårtap hos kvinner. De forårsaker håret til å falle ut ved å forstyrre den naturlige rytmen i voksende og hvilende faser av hodehår vekst.

Fakta

Også kjent som adrenerge betablokkere, betablokkere er stoffer som blokkerer opptenningsved effekten av hormonet adrenalin på reseptorene i kroppen. Blokkerer kroppslige virkningene av den naturlige "flight eller kjempe" respons, betablokkere langsom puls og redusere høyt blodtrykk.

Funksjon

Betablokkere brukes til å behandle ulike tilstander som høyt blodtrykk, hjertearytmier, skjelvinger, sosial angst, og migrene.

Betablokkere og hårtap

Blant de mange bivirkninger av betablokkere hos kvinner inkludert sirkulasjonsproblemer og depresjon, er håravfall en av de vanligste. Håravfall forårsaket av betablokkere er preget av thinning av hår over hele hodebunnen.

Telogen effluvium

Betablokkere forårsake en type hårtap kalles telogen effluvium hos kvinner. I denne type hårtap, en høyere enn normal mengde av hodehår går inn i en hvilefase og begynner å falle ut.

Betraktninger

Noen kvinner som tar betablokkere kan ikke oppleve noen bivirkninger. Når håravfall er en etablert bivirkning av å ta stoffet, bytte til en alternativ behandling under tilsyn av lege kan hjelpe reversere tilstanden.