Digidexo.com

HPV symptomer for Guys

Genital humant papillomavirus (HPV) er en vanlig seksuelt overført sykdom. HPV spres gjennom kontakt med kjønnsorganer og genitalia. Hos menn kan HPV føre til kjønnsvorter, peniskreft og analkreft.

Fakta

Mer enn 40 typer av HPV kan smitte seksuelt aktive individer. Så mange som 50 prosent av mennesker vil bli smittet med HPV i løpet av livet. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, 90 prosent av HPV-infeksjoner klare seg på egenhånd. Mange menn er smittet med HPV, og er ikke klar over det.

Betydning

Menn med HPV og svakt immunforsvar er mer sannsynlig å utvikle analkreft enn menn med sunt immunforsvar. For homofile eller bifile menn smittet med HPV, er risikoen for å utvikle analkreft 17 ganger større enn for heterofile menn.

Betraktninger

Typer av HPV faller i to grupper. Typer med lav risiko ofte resultere i kjønnsvorter, men ikke føre til kreft. Høyrisikotypene resultere i penis eller anal kreft når venstre ubehandlet.

Kjønnsvorter kan være flate, litt hevet, i klynger ligner blomkål og vises enkeltvis eller i grupper. Vorter vil vises på penis, testikler, anus eller lyske menn smittet med HPV.

Vanlige tegn og symptomer på peniskreft er en misfarging av penis, fortykkelse av hud, sår og utvikling av overskytende vev. Disse symptomene ikke alltid oppstår.

Vanlige tegn på anal kreft er kløe i og rundt anus, blødning eller utflod fra anus og smerte. Utsiden lymfeknuter kan også være hovne. Andre symptomer inkluderer endringer i utseendet på avføring eller endringer i avføring rutiner. Som med peniskreft gjør symptomene ikke alltid forekomme.

Forebygging / løsning

Bruke kondom ved seksuell aktivitet kan bidra til å hindre spredning av HPV av menn smittet med viruset. Fordi viruset bor også på hudområder som ikke dekkes av kondom, er avholdenhet den eneste måten å fullstendig hindre spredning av HPV.

Advarsel

Det finnes ingen tester for å diagnostisere HPV i menn. Ingen vaksiner eksisterer for å hindre HPV hos menn, og det finnes ingen kur eller behandling for menn smittet med sykdommen.