Digidexo.com

Hvordan er AIDS Overført?

Eiendommer

Ervervet immunsvikt syndrom, AIDS, er en sykdom som angriper immunforsvaret og gjør det vanskelig å bekjempe infeksjoner eller sykdom. Humant immunsviktvirus, mer bedre kjent som HIV, angriper de hvite blodcellene som er kroppens forsvar mot infeksjon. AIDS spres gjennom overføring av kroppsvæsker: sæd, vaginal væske og blod. Hvis væskene er smittet, tar det en svært liten mengde av væske for å spre viruset.

Overføring gjennom sex

AIDS kan spres gjennom samleie hvis en av partnerne er infisert. Dette inkluderer vaginal, oral og anal sex. Det kan også reise gjennom små kutt eller åpne sår på penis, vagina, rektum eller munn. Disse kuttene kan være meget liten og på annen måte ikke-detekterbar. En forhåndsdefinert seksuelt overførbar sykdom setter deg i en høyere risikogruppe for hiv. Hyppig testing og bruk av kondomer er anbefalt for de som er seksuelt aktiv.

Overføring gjennom Needles

AIDS kan også spres ved å dele nåler med noen som er smittet. Den lille mengde blod som forblir på nålen er alt som er nødvendig for å overføre viruset. Sprøytemisbrukere og steroid brukere er i en høyere risikogruppe. Noen helsestasjoner dele ut nye, sterile nåler for å motvirke sprøytedeling.

Overføring gjennom Childbirth

En infisert mor kan passere AIDS sammen til sitt barn i fosterlivet, under fødselen prosessen eller mens du ammer. AIDS-testing er viktig for gravide kvinner, som det finnes behandlinger som i stor grad redusere risikoen for overføring. Medikamenter også er tilgjengelig for barnet.

Blodoverføring

AIDS også kan overføres via blodoverføringer. Risikoen er mye lavere i dag enn de var i det siste på grunn av forholdsregler tatt av sykehus og blodbanker.