Digidexo.com

Evolusjonære årsaken til hårtap

Evolusjonære årsaken til hårtap


Hann-mønster baldness resultater fra genetikk, hormoner og alder. Hair tynning påvirker både menn og kvinner; Men forskerne mener det er en evolusjonær basis for å balding hos menn.

Androgen alopeci

Den vanligste formen for hårtap blant befolkningen generelt, androgen alopeci, resultater fra follikler 'bivirkning til androgener (testosteronliknende hormoner). Den progressive tynning av hår i hodebunnen også forekommer i andre primater.

Kjennetegn

I menn, tynner håret i en symmetrisk hestesko mønster på kronen av hodet, som begynner i front og sentrale delen av hodebunnen og gradvis avtagende. Det begynner vanligvis i 30-årene. Hos kvinner begynner håret tynning senere i livet og i en mindre opplagt måte.

Gorillaer

I gorilla samfunn, formidler en forstørret pannen virilitet, modenhet, pleie og økt status til potensielle partnere. Silverback gorilla kan utvikle en vikene rett etter puberteten, ifølge TimesOnline.com.

Forskning

Redusert kranie hår i menneskelige samfunn signaliserer også sosial modenhet, alder, pleie og redusert attraktivitet og aggressivitet, ifølge en studie av Frank Muscarella og Michael R. Cunningham. Den skallede menn portrettert en "ikke-truende form for dominans forbundet med visdom."

Morsomme fakta

Oppfatningen av skallet mann, i henhold til studier på mennesker og gorillaer, er mindre sannsynlighet for å delta i livstruende aktivitet og mer sannsynlig å holde liv avkom.