Digidexo.com

TENS Maskininformasjon

En maskin TENS administrerer alternativ terapi referert til som transkutan elektrisk nervestimulering. TENS involverer bruk av lav spenning elektriske strømmer eller impulser. Forutsetningen er at dette påvirker kroppens egne elektromagnetiske energi felt. Impulsene blir administrert gjennom elektroder festet til huden på kroppen hvor smerten er erfarne. Tilhengerne hevder TENS har mange bruksområder for healing, men effektiviteten av TENS maskiner fortsatt i stor grad uprøvd innen det medisinske fellesskapet.

Hvordan virker det

En pasient kan besøke en alternativ medisin utøveren eller en fysioterapeut, eller kjøpe en maskin TENS for bruk hjemme, med en resept. Det er over 100 FDA-godkjente TENS maskiner tilgjengelig for hjem kjøpet. I alle disse situasjonene, innebærer det første trinnet krokan elektrodene til pasientens hud nær kilden hvor pasienten opplever smerte. Elektrodene er festet til TENS maskin, som er en elektrisk drevet enhet, ved hjelp av tråder. Maskinen er slått på, og elektrisk strøm går fra ledningen til elektrodene til kroppen. Pasienten kan føle en følelse av prikking eller varme. Maskinen kan benyttes til mellom 5 og 15 minutter, og kan bli brukt så ofte som det er nødvendig.

Historie

Ifølge American Cancer Society, ble teorien bak TENS maskin utviklet av Dr. Ronald Melzac og Dr. Patrick Wall i 1965. Melzac og Wall mente at elektronisk stimulering av nerver forårsaket en reaksjon i ryggmargen, som blokkerte kroppen fra å oppleve smerte. Denne ideen dannet grunnlaget for TENS maskin, som ble et vanlig brukt form for terapi i 1970.

Anbefalte bruksområder

Ifølge American Cancer Society, tilhengere av TENS maskiner tror at de er nyttige for å håndtere smerte forbundet med en rekke forhold, inkludert kirurgi, fødsel, migrene, idrettsskader, leddgikt, senebetennelse, kreft og andre alvorlige sykdommer. The American Cancer Society sier at, selv om mange utøvere tror Titalls kan kurere smerte, få tror terapien faktisk kurerer de underliggende årsakene til smertene. I stedet er de smertelindrende egenskaper antas å være knyttet til å stimulere produksjonen av naturlige smertestillende i kroppen, som kalles endorfiner.

Medisinsk Evidence

The American Cancer Society antyder at bruk av TENS maskin kan være nyttig på kort sikt smertelindring, men at det er lite bevis demonstrere sin effektivitet på lindrende langvarige smerter. ACS stedets små kliniske studier som har vist at pasienter som opplever mild nerveskader smerte kan oppleve smertelindring danne bruk av TENS maskin. Ytterligere studier er sitert av American Cancer Society, noen som foreslår TENS maskinen har vært nyttig i smertebehandling, mens andre har vist at det ikke lindre smerten forbundet med kirurgi, eller fødsel, og at TENS var ikke så effektiv som andre alternativ behandlinger på å håndtere smerter i korsryggen.

Risiko og Side Effectss

Det er få bivirkninger forbundet med en TENS maskin, når det brukes riktig. Men hvis de elektriske strømmene er for intens og / eller TENS maskin brukes riktig, overflate forbrenninger kan vises på huden. De som er gravid eller har hjerteproblemer bør ikke bruke TENS. Endelig elektrodene bør ikke være festet direkte over hjertet, på hjernen, over øynene, eller på forsiden av halsen.