Digidexo.com

Kosthold for prostatakreft Stråling

Kosthold for prostatakreft Stråling


Prostatakreft er den vanligste kreftformen blant menn i USA. Faktisk, av seks menn i USA, American Cancer Society anslår at man vil utvikle denne typen kreft. En av de mest vanlige behandlinger for kreft - inkludert prostata kreft - er strålebehandling. Slik behandling kan bli hjulpet sammen når pasienten konsekvent holder seg til et balansert kosthold, spise rikelig med frukt, grønnsaker og sunne korn, bønner og nøtter, og samtidig unngå fett, skadelige drikkevarer og for mye sukker eller melkeprodukter.

Korn, bønner, nøtter

For de som går gjennom strålebehandling for prostatakreft, er ris anbefales --- spesielt brun ris. Inkludering av andre korn i kostholdet, som hirse, bokhvete og amaranth, kan også være gunstig. Nyre bønner og Pinto bønner er stor, også, som er linser, kikerter og mungbønner. Eventuelle nøtter eller frø (minus salt) anbefales, også --- men prøv å unngå peanøtter og peanøttsmør.

Grønnsaker, frukt

Alle slags frukt, enten frosset og tint friskt eller fra anlegget, er anbefalt for de som går gjennom stråleterapi for prostatakreft. Som for grønnsaker, vil noen friske grønnsaker gjør. Men noen grønnsaker regnet litt mer effektive i å holde opp din helse. Disse sistnevnte inkluderer brokkoli og brokkoli spirer, rødbeter, røde og grønne grønnsaker, artisjokker, blomkål, og spesielt hvitløk.

Fett, Drinks

Fet mat er åpenbart ute når det gjelder å opprettholde et sunt kosthold under prostatakreft strålebehandling. Så er for junk food, i noen mengde. Som regel også, unngå kaffe, andre koffeinholdige drikker, og spesielt alkohol.

Sukker

Alt som inneholder sukker (se på ingrediensene til maissirup, dekstrose, sukrose, eller brunt sukker) er vanligvis ikke en god idé mens gjennomgår strålebehandling --- og det inkluderer kunstige søtstoffer. Unngå melkeprodukter som regel inkludert melk, fløte ost, rømme, smør og yoghurt. Korn som inneholder gluten, inkludert hvete, bygg og rug, bør også unngås. Grunnregelen når det gjelder strålebehandling - unngå de åpenbart usunne ting, og holde det hele balansert.