Digidexo.com

Hva er Beta Spindling?

Hva er Beta Spindling?


Celler i hjernen kommuniserer med hverandre via elektriske impulser. Hos mennesker er det umulig å måle disse impulser direkte, men summen av deres aktivitet kan måles ved å plassere en oppstilling av elektroder på hodebunnen. Dette frembringer et opptak kjent som et elektroencefalogram, forkortet som EEG. Beta spindling er et spesielt aspekt ved en EEG som kan tyde på anfallsaktivitet.

EEG Forberedelse

Å tilegne seg en EEG, vil legen legge ved en rekke små, runde metallelektroder på bestemte steder i hodebunnen. For å forberede en EEG bør du unngå å bruke noen hår produkter som dagen eller dagen før. Unngå å ta noen sentralstimulerende midler, som for eksempel koffein eller andre medisiner som kan endre hjernens aktivitet. Fortsett å ta reseptbelagte medisiner med mindre instruert av legen din.

Tar en EEG

Etter at elektrodene er festet til hodebunnen, tar en EEG bare 30 til 60 minutter å tilegne seg. Du kan bli bedt om å slappe av, sove, eller utføre visse oppgaver i løpet av EEG for å finne ut hvordan hjerneaktiviteten reagerer på forskjellige stater. Elektrodene registrerer bare passivt; bør du føler ingen følelse fra dem.

Beta Spindler

Resultatene av en EEG vil vises som en serie av elektriske opptak fra de forskjellige elektroder. Plasseringen av elektroden, i det minste omtrent, indikerer området av hjernen som er aktiv. Det kan være små eller store bølger av aktivitet. Bølger av aktivitet er tradisjonelt oppdelt i bånd av forskjellige frekvenser. Beta bandet spenner hjernebølger mellom 12 og 30 Hz, eller sykluser per sekund. Beta-spindler er korte utbrudd av bølger i beta-frekvensbåndet hvis amplitude er høyere enn normalt.

Årsaker

Beta spindler indikerer sterkt korrelert aktivitet i beta frekvensområdet. Ifølge BrainQuiry, et nettsted av The Brain ressurssenter Diagnostics leverandør av hjerne-måling utstyr, er høye nivåer av beta-spindel aktivitet knyttet til pre-epileptiske auraer, epilepsi, kortikal irritasjon og noen former for encefalopati, som er en betennelse i hjernen. Beta spindler kan også være forårsaket av beroligende medisiner. En del av pasientene med ADHD, bipolar lidelse, og andre nevropsykiatriske lidelser kan vise unormal nivå av beta spindler.