Digidexo.com

Er Vicks VapoRub trygt å bruke under graviditet?

Vicks® VapoRub® er en aktuell behandling som virker raskt for å lindre hoste og muskelsmerter. De aktive ingredienser - mentol, eukalyptus olje og kamfer - redusere smerte og "cool" nesegangene. Mange anser ingrediensene i Vaporub "naturlige aromater," slik det er tenkt å være trygt for bruk under graviditet.

VapoRub under graviditeten

Graviditet er en tid da kvinner følge nøye med hva de spiser, for å ivareta sikkerheten for både seg selv og deres ufødte barn. Informative nettsteder som babycenter.com oppgir at det er helt trygt å bruke VapoRub under svangerskapet. Studier viser at de ingrediensene som finnes i VapoRub kan være skadelig for små barn, men foreløpig er det ikke kjent for å være skadelig under graviditet.

Sikkerhet

Som i 2009, har sikkerhetsproblemer blitt reist om produkter som inneholder kamfer, en av de viktigste aktive ingrediensene i VapoRub. Ifølge New York City Department of Health and Mental Hygiene, kamfer produkter er giftig og spesielt farlig for små barn. Mouthing eller spise kamfer kan forårsake anfall. Påføring balsamer eller salver i store mengder, og legge det til vannet av et rom luftfukter kan også føre til at barn å gripe. Andre symptomer på forgiftning inkluderer magesmerter, kvalme, oppkast, irritabilitet og agitasjon.

Forskning

En Wake Forest University studie hevder at VapoRub kan stimulere slimproduksjon og luftveier betennelse, noe som kan ha alvorlige effekter på å puste i et spedbarn eller småbarn.

"Ingrediensene i Vicks kan være irriterende, forårsaker kroppen til å produsere mer slim for å beskytte luftveiene", sa Bruce K. Rubin, MD, FCCP, studiens hovedforfatter fra Institutt for Pediatrics ved Wake Forest University School of Medicine, Winston Salem, NC. "Spedbarn og små barn har luftveiene som er mye smalere enn de voksne, så noen økning i slim eller betennelse kan begrense dem mer alvorlig."

Hvorvidt de samme bivirkninger som kan oppstå hos gravide kvinner er ukjent.

Effektivitet

VapoRub har vært brukt i generasjoner og er en av de best selgende over-the-counter kalde produkter. The Mayo Clinic sier at VapoRub er generelt trygt når det brukes som anvist, og at dens aromatiske ingredienser kan hjelpe noen tett nese å føle seg mer åpen ved å produsere en kjølig følelse i nesen.

Konklusjon

Siden informasjon er usikkert om sikkerheten av VapoRub under svangerskapet, er det beste løpet av handlingen for å snakke med legen din før du bruker den. Følg alltid anvisningen på pakken nøye - ikke ingest; gjelder ikke for øyne, nese, munn eller ødelagt hud; Må ikke brukes hvis du er allergisk mot eukalyptusolje, mentol eller kamfer.