Digidexo.com

Divertikulitt Fistel Symptomer

Divertikulitt Fistel Symptomer


Divertikulitt fistel er en sjelden lidelse forbundet med pasienter som er diagnostisert med divertikulitt. Symptomer på divertikulitt er feber og smerter i nedre venstre side av magen. Diverticulitis er lik den lidelse divertikulose, selv divertikulose vanligvis oppstår i forbindelse med intestinal blødning. Intestinal blødning er vanligvis ikke er til stede hos pasienter diagnostisert med diverticulits. En fistel oppstår hos personer som har divertikulitt når som følge av hevelse, intestinal vegger trykk opp mot andre organer og koble til dem. En fistel er mest vanlig i den nedre tykktarmen, men kan forekomme i alle områder av de små og store tarmen.

Betydning

Divertikulitt vanligvis oppstår hos personer over 40. Selv divertikulitt er en alvorlig tilstand, er det vanligvis bare av stor bekymring hvis pasienten er eldre. Spesielt hos eldre, kan symptomene på divertikulitt være så alvorlig at pasienten kan ha for å bli innlagt på sykehus for antibiotika som skal administreres og noen ganger for kirurgi som skal utføres. Det er lettere å identifisere en fistel i en divertikulitt pasienten dersom divertikulitt har allerede blitt diagnostisert, så det er sjelden, men mulig for lider av divertikulitt å danne fistler.

Typer

Symptomer på divertikulitt inkluderer en høy feber og smerter i nedre venstre side av magen, selv om andre magesmerter er også mulig, og bør behandles med bekymring. Diverticulitis utføres vanligvis uten utforskende operasjon, men det kan være nødvendig dersom en fistel som allerede er blitt dannet. Selv om operasjonen er vanligvis ikke nødvendig ved behandling divertikulitt mindre sykdommen er spesielt alvorlig, er behandling av en divertikulitt fistel nesten alltid nødvendig.

Identifikasjon

Divertikulitt fistula symptomer er smerter ved vannlating, blodig avføring eller oppkast, høy feber og sterke smerter i magen. Hvis du ikke har hatt divertikulitt i det siste, er det sjelden at du ville ha oppstått en fistel, men legen din bør ikke utelukke det som en potensiell diagnose. Utforskende operasjon kan bli nødvendig å se hvor fistelen er plassert før det blir avhjulpet. I motsetning til divertikulitt, kan fistler ikke behandles med diett og antibiotika alene.

Forebygging / løsning

Divertikulitt fistler blir vanligvis behandlet ved å operere på pasientens tarmkanalen. I en fistel operasjon, blir området av tarmen som er sammenføyd med et annet organ kuttet ut, og det gjenværende tarmkanalen er sydd sammen. En fistel operasjon vil kreve minst flere uker med utvinning og sengeleie etter å ha blitt løslatt fra sykehuset. Fordi de resterende friske innvollene er blitt sydd sammen under fistula, bør fordøyelseskanalen fullstendig gjenopprette flere uker etter operasjonen. Hvis du fortsatt har noen fordøyelses eller tarmsymptomer Flere uker etter at fistel drift, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Advarsel

Ikke la tarm eller mageproblemer går ubehandlet. Hvis du opplever magesmerter, blodig avføring eller oppkast, høy feber eller noen av de andre symptomene som er nevnt ovenfor, er det viktig at du ser en lege umiddelbart. Hvis legen din avviser deg smerten som gass eller dårlig fordøyelse, men du kjører en feber eller har blodig avføring, insisterer på en full koloskopi. Hvis legen din ikke er kjent med divertikulitt eller divertikulitt fistler, se en gastroenterolog så snart som mulig.