Digidexo.com

Hvor lang er Koloskopi Prosedyre?

Koloskopier, som brukes til å screene for kolorektal kreft og andre forhold, og for å fjerne polypper, er relativt raske prosedyrer. Imidlertid forbereder og utvinne fra dem kan ta dager eller lenger.

Dagen før

Prosedyren virkelig begynner 24 timer før koloskopi, når du trenger å begynne å forberede seg for det. Legen din vil forskrive et avføringsmiddel for å tømme ut fordøyelseskanalen. Hold deg i nærheten av et toalett, som trangen til å evakuere kan være plutselig. Du vil også bli bedt om å faste og drikke bare klare alkoholfrie væsker. Kaffe, te, buljong og gelatin er akseptabelt - men ingenting rødt, som det kunne forlate spor av farge i tykktarmen og forstyrre med prosedyren.

Koloskopi

Selve inngrepet kan være så kort som 15 minutter eller kan ta opp til en time, avhengig av hva legen finner. En klar, ren kolon med ingen vekst eller polypper kan undersøkes raskt. I andre tilfeller, kan legen må fjerne polypper eller ta vevsprøver for videre testing.

Etter Koloskopi

På grunn av beroligende midler administreres under prosedyren, vil du sannsynligvis bli tatt til et rom å hvile eller sove mens effekten av slitasje. Dette kan ta flere timer. Pasienter trenger noen til å hjelpe dem å komme hjem, som beroligende midler vil påvirke evnen til å kjøre, selv etter å ha våknet opp.

Neste dag

Noen mennesker kan trenge opptil 24 timer å fullt igjen fra virkningene av beroligende midler. Andre kan føle dvelende opplevelser eller erfaring lett blødning for en dag eller mer, avhengig av hva legen fjernet under koloskopi.

Advarsel

Koloskopier er relativt trygge og vanlige prosedyrer, men det er fortsatt risiko for komplikasjoner. Tarmveggen kan være perforert, er det en risiko for infeksjon og noen mennesker kan reagere på anestesi. Det er også en liten risiko for postpolypectomy electrocoagulation syndrom, eller magesmerter, feber og andre symptomer forårsaket av electrocoagulation, en metode som brukes for å fjerne polypper.