Digidexo.com

Hvorfor gjør overflødig jern forårsake forstoppelse?

Beløp

Anbefalt dose av jern for voksne er ca 8 mg per dag. Mer bør tas av mensen, gravide eller ammende kvinner. Bare en liten andel av mennesker har problemer med forstoppelse når du tar jern ved anbefalt dose, ofte funnet i en daglig multivitamin. Hvis blodet viser anemi eller en hemoglobin mangel, vil jern doser også være nødvendig å øke, så kan andre faktorer som bestemmes av lege. Når den daglige jern økes, blir mer vanlig forstoppelse.

Motilitet

Jern er et metall som er viktig for de enzymer og proteiner som holder et legeme sunn. Det er nødvendig å transportere oksygen og hjelp med cellevekst. Siden jern er et metall, kan den sende en elektrisk magnetisk ladning gjennom nerver og muskler i tarmen. Faktisk er jern som finnes i myoglobin, som er nødvendig for oksygen for å bli levert til muskler. Dette kan igjen forsinke hele fordøyelsessystemet. Forstoppelse er en demping av tarmen bevegelse etter motilitet av systemet har blitt kompromittert.

Mat

Jern piller kan føre til mer forstoppelse når det tas uten mat. Det finnes også matvarer som inneholder høye nivåer av jern - lever, oksekjøtt, sjømat - som ikke medfører de samme fordøyelsesproblemer. Soya og andre bønner er andre kilder til jern som ikke forårsaker forstoppelse. Belgfrukter og jern-forsterkede frokostblandinger kan gi fiber med jernet til å faktisk bidra til å fremme avføring. Vitamin C og kjøtt, da tatt med jern, kan hjelpe i absorpsjon sin.

Form

Flytende jern kan bli bedre til å kontrollere mengden av jern som er gitt, og derfor bidrar til å unngå forstoppelse. Med flytende jern, kan en liten mengde startes, og deretter økes slik at kroppen har en bedre sjanse til å bli vant til det før bremse ned fordøyelsessystemet. Feosol er en flytende form av jern som ofte anbefales av leger. Et annet alternativ er slow-release jern. Denne typen jern pille forårsaker vanligvis mindre forstoppelse - fordi det frigjøres sakte, vil det ta mer tid til å bli absorbert i kroppen.