Digidexo.com

RESNA Standarder for rullestoler

RESNA Standarder for rullestoler


I samarbeid med den internasjonale standardiseringsorganisasjon, Rehabilitering Engineering og Hjelpemiddelsentralen Society of North America (RESNA) laget et sett med standarder for å teste pålitelighet, styrke, holdbarhet og sikkerhet for både manuelle og elektrisitet elektriske rullestoler. I tillegg, blir konsistensen av utformingen av rullestoler etablert av disse standarder, inkludert tilstrekkelige dimensjoner og stolsete masse.

Bestemmelse av statisk og dynamisk stabilitet

RESNA første og andre rullestol standarder bestemme stabiliteten av tekniske hjelpemidler mens både står stille og beveger seg. Whirlwind Rullestol International tilbyr en detaljert billedlig av de fysiske rullestol tester utført i henhold til disse standardene. Ved en vinkel på ustabilitet blir bestemt i enten en oppoverbakke, nedover eller sideleie, er vinkelen registrert. Ifølge rehabilitering spesialist Kimberly Pfaff, er et lite statisk vinkel stol å foretrekke for en pasient med sterk overkroppen styrke.

Effektiviteten av Bremser

Som antydet av navnet på den tredje standard, registrerer denne testen vinkelen der en rullestol bremsene begynner å slure når den plasseres i en helling.

Fastsettelse av energiforbruket i elektriske rullestoler og scootere

Denne standarden tester kapasiteten på en batterilading på en elektrisk rullestol.

Mål, vekt og snu plass

Møte denne standarden krever måling og registrering dimensjonene av rullestol i en foldet posisjon, som veier en rullestol og finne avstanden det tar for en stol for å lage en komplett 180 graders sving. Pfaff forklarer at vendebredden blir brukt av pasienter for å avgjøre om de kan hjul rett gjennom et portrom uten å snu.

Fastsettelse av maksimal hastighet, akselerasjon og retardasjon av elektriske rullestoler

Denne standarden krever at motordrevne rullestol er begge testet for fart og ved hvilken hastighet den automatiske bremsesystemet aktiveres.

Seating Dimension

Denne standarden krever plassere en referanse loader måler i setet av en rullestol for å ta 27 målinger av en rullestol setet.

Statisk, Impact og Fatigue Testing

Denne standarden krever spesifikke tester av strukturelle rullestol deler for styrke, slagstyrke og tretthet nivå. For å teste styrke, må masse legges til en rullestol. For å teste slagfasthet, er rullestol deler slått med vektede pendler. Tretthet standardisering tester styrke og holdbarhet av valsene av en rullestol. Jo flere sykluser av tester en stol utsettes for bestemmer dens totale holdbarhet og styrke.

Klimatisk testing for elektriske rullestoler

Denne standarden tester effekten av en elektrisk rullestol strømkilde i ekstrem varme og kalde forhold.

Fastsettelse av hinder Klatring

Denne standarden utsetter en rullestol til å øke høyder i både forover og bakover retninger inntil det ikke lenger fungerer som den skal.

Makt og kontrollsystemer for elektriske rullestoler

Systemene strømtilførselen elektriske rullestoler inkluderer batterier, ledninger, koblings etiketter, kontakter, ladere og kontroll maskinvare. Denne standardtester hver av de enkelte elektriske komponenter for pålitelighet, lang levetid og sikkerhet.