Digidexo.com

Hvor mange kalorier bør en ni år gammel Ha på en dag?

Hvor mange kalorier bør en ni år gammel Ha på en dag?


Det er anbefalt daglig kalori verdier for barn som hjelper dem med å få riktig ernæring for vekst uten overspising. Childhood fedme er et stort problem for mange små barn og tenåringer, og kalori telling er en måte å bekjempe dette problemet. Videre kan spise mat som er rik på vitaminer hjelpe barna holde full og motstå trangen til å spise junk food.

US Department of Agriculture Anbefalinger

Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) har diagrammer som detalj de anbefalte daglige kalori verdier for mannlige og kvinnelige barn. The Department of Agriculture baserer kaloriinntak verdier på aktivitetsnivået til barnet. Ifølge diagrammet, en kvinnelig ni år gammelt barn som aktivitetsnivået er klassifisert som stillesittende bør spise ca 1600 kalorier per dag. Dersom barnet er moderat aktiv, bør hun konsumere mellom 1600 og 2000 kalorier per dag. I mellomtiden bør en aktiv barn konsumere ca 1800 til 2200 kalorier per dag.

For mannlige ni-åringer kalori verdiene er noe høyere. En stillesittende mannlige ni-åringen bør spise ca 1800 kalorier daglig i henhold til diagrammet. En moderat aktiv barn bør spise 1800 til 2200 kalorier per dag. Et aktivt barn bør spise 2000 til 2600 kalorier. Det er viktig å ta hensyn til aktivitetsnivået for ikke å overstige kaloriinntak. Det er også viktig å sørge for aktiv, voksende organer får all den næring de trenger for å prestere på topp nivå.

Begrepet stillesittende er definert som deltar i gjennomsnittlig dag-til-dag aktivitet som ikke inkluderer trening. Moderat aktivitet er definert som å delta i øvelsen som tilsvarer å gå minst 1,5 til 3 miles per dag. Til slutt, er et aktivt barn som engasjerer seg i øvelse som overgår gå tre miles per dag.