Digidexo.com

Hvordan kan jeg vite om synet er dårlig?

Hvordan kan jeg vite om synet er dårlig?


Avgjøre om en persons syn er dårlig kan fastslås på flere måter. Snellen-eye diagram er ofte brukt for synsskarphet testing. Det er også et felles diagram for testing grader av astigmatisme. Uskarphet, kan trette øyne eller anstrengte øyne også indikere et problem, men generelt, øye floaters gjør ingen indikerer dårlig syn.

Bruke Snellen eye diagram

Skarpsyn er vanligvis testet med Snellen øyet diagrammet. Dette diagrammet består av ulike bokstaver på hvit bakgrunn. For å finne den minste linje med bokstaver en person kan lese, har diagrammet for å bli satt opp 20 meter fra stående person. Personen vil dekke det ene øyet og lese de minste bokstavene de kan gjøre ut. En annen person som står nærmere diagrammet kan sjekke for nøyaktighet. Lese linjen utpekt 20/20 riktig anses normal visuell skarphet; noe med en ratio mindre enn én, for eksempel 20/40, anses ikke normal og personen kan ha behov for å bruke korrigerende linser.

Astigmatisme

Astigmatisme er den tilstand hvor ett eller begge øyne kan ha en uregelmessig form, og problemer med å fokusere et bilde. Dette kan føre til uskarphet. Noen mener også kaller denne tilstanden stigmatism, feilaktig utelater "a". En god måte å teste for dette er å bruke en astigmatisme diagram. Vanligvis figuren er et sett av parallelle linjer arrangert i en sirkel. Ved slutten av hvert sett av parallelle linjer er et tall. Se diagrammet med ett øye lukket, og deretter den andre, med fokus på midten av tabellen. De parallelle linjene vises like skarpt og tydelig; hvis noen uklare viss grad av astigmatisme kan være til stede.

Nærsynthet og Langsynthet

Noen ganger vil folk mistenker en visjon problem hvis øynene begynner å skade eller ser ut til å bli lei ofte. Når disse situasjonene oppstår det kan tyde på øynene jobber for hardt å fokusere eller ikke er i stand til å fokusere på bestemte avstander. Hvis noen bare kan se opp-nære objekter med god klarhet, kan denne personen har nærsynthet eller langsynthet. Noen ganger folk med nærsynthet kan oppleve hodepine eller føle utmattet når du utfører en aktivitet som innebærer avstand visjon.

I kontrast, har folk som kan se bra ut på avstand, men tåkesyn på nært hold er sagt å ha hypermetropi, eller langsynthet. Vanligvis er disse menneskene opplever press eller hodepine når de utfører arbeid ved en nærmere avstand, slik som stirrer på en dataskjerm hele dagen.

Eye flytere

Noen mennesker ser uregelmessige svarte flekker som synes å flyte i deres visjon når de ser på lyse objekter. Disse øye floaters indikerer ikke dårlig syn, men heller bare normal slitasje på øyet. Flottører oppstår når gel-lignende glasslegemet som fyller øyet bryter ut i små stykker. Disse brikkene noen ganger flyter foran netthinnen hvor øyet er fokus, og gjenspeiler flytere 'skygger tilbake ut i det visuelle feltet.

Antallet flytere varierer fra person til person. Generelt er de anses å være noe mer enn en mild irritasjon.