Digidexo.com

Bee Produkter som dreper bakterier

Bier produserer flere stoffer å bygge sine elveblest og brødfø seg selv. Tre av disse stoffene - Royal Jelly, honning og propolis - har antibakterielle egenskaper. Forskere studerer disse naturlige antibakterielle midler for sine applikasjoner i mat, kosmetikk og medisin. Det ser ut til at de antibakterielle egenskapene til bee produkter er på grunn av en rekke forskjellige forbindelser som fungerer sammen.

Honning

Honning er den tyktflytende, søte væsken skapt av bier fra nektar av blomstrende planter. Farge, smak, duft, viskositet og egenskaper av honning varierer i henhold til kilden til nektar. Honning ser ut til å bevare seg selv og har lenge vært kjent for sine antibakterielle egenskaper.

Ifølge en studie publisert i 2008 i BMC komplementær og alternativ medisin, honning er antibakterielle egenskaper varierer avhengig av hva slags nektar det er opprettet fra. I 2009, en studie i European Journal of Clinical Microbiology oppdaget at manuka honning, fra den australske treet, er effektiv mot slekten av bakteriene Campylobacter, som forårsaker diaré, oppkast og kvalme, i konsentrasjoner så lave som på 1 prosent. Dette tyder på at Campylobacter, en "mage bug", kan behandles med oralt inntak av manuka honning.

Royal Jelly

Royal Jelly er en kremet pasta utskilt av bier som brukes til å mate larver av dronning bier. Selv om det har et høyt vanninnhold, har det potente antibiotiske egenskaper. Ifølge en studie i alternativ medisin Review i 2008, kan honning er antibakterielle egenskaper økes ved tilsetning av små mengder av kongelig gelé.

Propolis

I motsetning til honning eller Royal Jelly, er propolis ikke mat. Det er et klebrig stoff laget av plante harpiks som biene pinne mot voks vegger av deres struktur. Forskere er fortsatt uklart om bruken. Det kan bli anvendt til å plugge hullene i strukturen av strukturen, men synes også å spille en viktig rolle i å holde bakterier ut av strukturen.

Antibakterielle Components

De antibakterielle egenskaper av honning, royal gelé og propolis skyldes mest sannsynlig en kombinasjon av antibakterielle komponenter.

Ifølge en studie i Journal of Food Science i 2008, sammensetninger som kalles flavonoider er til stede i alle tre bie. Blant andre aktiviteter, flavonoider kjempe bakterier.

I honning, kan et enzym som kalles glukoseoksidase være ansvarlig for noen av dens antibakterielle aktivitet. Glukoseoksydase omdanner glukose og oksygen inn i glucolactone og peroksyd. Peroxide er en kraftig antiseptisk, en som ofte blir brukt i sin rene form for førstehjelp.

I 1990 oppdaget forskere et protein i Royal Jelly at de heter royalisin som er effektiv mot Gram-positive bakterier. Resultatene ble publisert i Journal of Biological Chemistry.

Potensial

Honning, royal gelé og propolis har programmer i matvarer, kosmetikk og medisin som konserveringsmidler, antibakterielle og antiseptiske midler. Noen naturlige produkter som Burt er Bees, bruker glukose oksidase som et naturlig konserveringsmiddel. Likeledes, sårhelende produkter som inneholder manuka honning er allerede på markedet.